POČINJE 82. ZELENI TJEDAN

tekst i foto: Sonja Breljak
hrvatska 1Berlin/ Od petka 20. siječnja 2017. pa do 29. siječnja 2017. godine, posjetiteljima otvara svoja vrata Zeleni tjedan (Grüne Woche), najveći međunarodni sajam prehrane i poljoprivrednih proizvoda.

Bit će to 82. po redu izdanje ovog vrlo popularnog sajma koji svoje početke veže uz  davnu 1926. godinu.

Na Zeleni tjedan 2017. dolazi preko 16oo izlagača iz 66 država. Zemlja domaćin je Mađarska.

Hrvatska i ove godine sudjeluje na sajmu prehrane u Berlinu. Na zajedničkom štandu u dvorani broj 18, izlagat će: Kapronca, Pivac, Apimel, Hrvatska gospodarska komora, Badel 1862, Đanić, Turistička zajednica Osijek i Klaster “Slavonska košarica” koji će tijekom idućega tjedna Slavoniju i slavonske proizvode predstaviti i u Veleposlnstvu Republike Hrvatske.

logo slavonska košarica-većiO ovom prvom sudjelovanju  “Slavonske košarice” na Zelenom tjednu u Berlinu, klaster menadžer Kristina Šokić ukratko nam je rekla sljedeće:

 Turistički klaster „Slavonska košarica“ je udruga za turistički razvoj regije Slavonije. Klaster okuplja 131 proizvođača hrane, pića i rukotvorina te pružatelja turističkih usluga s područja regije Slavonije. Osnivač klastera je Grad Slavonski Brod, a osnovan je 2011. godine. Osnovni je cilj umrežavanja unapređenje turističke djelatnosti u istočnoj Hrvatskoj. Osnovne aktivnosti klastera odnose se na održavanje edukacijskih radionica za članove; promociju i distribuciju proizvoda putem interaktivnog web portala; nastupe na sajmovima i održavanje posebnih prezentacija na pojedinim turističkim tržištima u zemlji i inozemstvu; organiziranje „benchmarking“ putovanja. Strateški je partner klastera Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS),  rad klastera podupiru resorna ministarstva i Hrvatska turistička zajednica.

Turistički klaster na sajmu Grune Woche izlaže u hali broj 18, štand Croatia, to je veliki štand na kojem se nalaze svi proizvođači iz Hrvatske.

Preko našeg klastera izlaže OPG Kalić (proizvodi od industrijske konoplje kao npr. ulje, sjemenke, čajevi, kreme, brašno itd.), Opg Vučković (crno vino Cabernet Sauvignon) te nosimo i proizvode Opg-a Novosel (suhomesnati proizvodi-kobasice) i tvrtke Grbić d.o.o. (bučino ulje i sjemenke), rekla nam je Kristina Šokić.

Pa, posjetite i podržite naše izlagače na Zelenom tjednu.

To možete učiniti od petka 20.01.do nedjelje 29.01.2017. Radno vrijeme je od 10 do 18 sati.

Cijena ulaznice je 14 eura, obiteljska ulaznica (dvoje odraslih i troje djece do 14 godina) je 29 eura, za učenice i studente je 10 eura.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments