ZAHVALJUJEM I ODBIJAM

Aleksandra-Brnetic-3-150x150Zagreb-Berlin/ Pozvana na sjednicu Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke koja se održava ove subote u Bundestagu, Aleksandra Brnetić, predsjednica AMA Croaticae – Deutschland e. V., novinarka i naša suradnica, odgovorila je predsjedniku HSKNJ, Danijelu Lučiću, sljedećim riječima:

 Ja Vam se na pozivu zahvaljujem i odbijam ga. Jer ja toj sjednici ne mogu i ne želim prisustvovati. Ne zato što sam trenutačno u Zagrebu. Moju nazočnost onemogućio je napis Savjetnik kancelarke Merkel i predsjednik HSK-a trn u oku okoštalih udbaša, koji je u tjedniku 7Dnevno objavljen 20. lipnja 2014., kao i izostanak Vaše reakcije.

Gospodin Mijo Marić, u proteklom mandatu predsjednik HSKNj, a u sadašnjem član Prisjedništva, u tom napisu-intervjuu uzima si ekskluzivno pravo na visoko demokratsko iskustvo uz istodobno začudnu totalitarnu svijest. A ona, ta totalitarna svijest, upravo u maniri totalitarnih sustava olako druge naziva kontroverznim i sumnjivim osobama, lijepeći im udbaške i ine etikete. No od takvog ljepila uvijek ostaju tragovi ne samo na sumnjivcima i nego i na prstima samozadovoljnog djelatnika zaduženog za etiketiranje. Gospodin Marić uvjeren je da zadužuje čovječanstvo podjelama na dobre i loše momke, na dobre i loše cure ( novinarke). A zna se, sumnjive tipove, najbolje je držati u logorima, jer nikada se ne zna. Ili zna … što slijedi.

S velikom žalosti moram konstatirati da ni Vi, poštovani gospodine Lučiću, kao predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj, pa tako ni samo predsjedništvo, svojim dosadašnjim javnim (ne)reakcijama ni u jednome trenutku niste pokazali da se želite distancirati od izjava gospodina prisjednika Marića te da time, što zastupate drugo mišljenje, čvrsto stojite na braniku demokracije i njenih građanskih sloboda.

Srdačno Vas pozdravljam

Aleksandra Brnetić

Vorsitzende | predsjednica

AMA Croaticae – Deutschland e. V.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Bravo Aleksandra,
na tvojoj sam strani.
Ivo