GLAS ZA LIJEPE GLASOVE

Iz naše arhive/ “DUEDENI DOLAZE”/ objavljeno 21.09.2012.

Ženski vokalni sastav DueDeni iz Berlina, po drugi je puta za redom nominiran u natjecanju za Večernjakovu domovnicu 2017. Vrijedi glas dati prelijepim djevojačkim glasovima!

piše: Sonja Breljak
foto: DueDeni

Kako je Hrvatski glas Berlin postao medijski pokrovitelj DueDena

grupa-DueDeniBerlin/ Za njih smo čuli nešto prije ljetnih praznika, u vrijeme pripreme naše Pola ure kulture i gostovanja  književnice iz Mainza, Marijane Dokoza. Poželjesmo jednu književnu večer uokviriti u lijep glazbeni ugođaj, dati joj notu kvalitetnog kulturnog susreta. I tako i bi!

Tom ugođaju i lijepom doživljaju obol su dale i mlade djevojke …Ženski vokalni sastav folklorne skupine HKM Berlin.

Tad bijahu još bez kratka i znakovita imena kojeg nose danas: DueDeni!

Mi uživasmo u ljepoti izvorne hrvatske glazbe, skladu glasova i novim zvucima, uvjereni u mislima …o njima ćemo  još čuti. I evo ih sada, u najavama nastupa i snimanju CD-a!

Već nekoliko godina zajedno plešemo, pjevamo i družimo se u folklornoj skupini Hrvatske katoličke misije u Berlinu. Kroz to druženje uz kolo i ples nastala je jedna ideja, koju želimo ostvariti kao jedan zajednički projekat –vokalni sastav folklorne skupine HKM.

Uz puno truda, volje i strpljenja započeli smo s pripremama snimanja našeg prvog CD-a koji sadržava pjesme tradicijskog pjevanja (“izvorne, stare, hrvatske narodne pjesme”), pjesme koje su naši bake i djedovi kao cure i momci pjevali uz kolo i svoj svakodnevni život. Glavni pokrovitelj ovog projekta je Hrvatska katolička misija Berlin. U našem vokalnom sastavu nas ima 12 cura, pjevamo u tri pa čak i u četiri glasa. CD snimamo već preko pola godine, Snimljeno je 14 pjesama.  Snimamo u studiju  RecRoom 4 pod voditeljstvom Tomislava Orlovića, koji nas glazbeno koordinira …saznali smo od članice DueDena, Marije Budimir koja nam piše i ovako:

Riječ DueDeni dolazi iz latinskog jezika i znači:-Dvanaest zajedno!  Brojka 12 stoji reprezentantno za nas 12 pjevačica. Malo po malo (nakon prvog nastupa na Pola ure kulture), u Berlinu se  pročulo za nas, tako da smo krenuli napokon u fazu promociije našeg CD-a koji stiže za Božić ove godine. Dostigle su nas i razne ponude za nastupe. Sljedeći termini, gdje će grupa DueDeni nastupati su koncert Olivera Dragojevića, 13 listopada, te humanitarni koncert Brođana “Slavonijo u srcu te nosim”, 27. listopada, piše nam Marija te predlaže:

-Mi smo zahvalni za svaku vrstu reklame i promocije našeg CD-a, i naše grupe. Rado bismo surađivale s vama, naravno samo  ako postoji interes  s vaše strane, o nama pisati i pratiti nas na našim prvim koracima!

O, drage djevojke još kako da postoji interes …hitro odgovoramo.

Nama je svima jako drago što vas možemo zvati “naš medijski pokrovitelj”, glasi odgovor.

Eto, tako ….postadosmo, na naše zadovoljstvo, medijski pokrovitelj Ženskog vokalnog sastava DueDeni. Sretno nam bilo!

U ženskom vokalnom sastavu Duedeni pjevaju: Josipa Ljubas, Mirjana Begić, Katarina Budimir, Ivana Bagarić, Anita Budić, Juliana Kelava, Katarina Bakula, Marijana Bakula, Andrijana Prlić,  Neda Grubisić, Katarina Ćarapina i Marija Budimir.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments