POZNATI DOBITNICI VEČERNJAKOVIH DOMOVNICA

vecernjakova-domovnica-2014Bad Homburg/ U Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu proglašeni su ovogodišnji dobitnici Večernjakove  domovnice, pobjednici izbora najpopularnijih u raznim kategorijama prema izboru čitatelja Večernjeg lista i izboru žirija.

U kategoriji Najznačajniji događaj godine, Domovnica je pripala događajima: Otkrivanje spomenika kardinalu Stepincu i predsjedniku Tuđmanu u Oltenu i Mimohodu za Grad Vukovar u Münchenu (odlukom žirija) i Sutjesko-kakanjskoj večeri, Gelsenkirchen (odukom čitatelja).

U kategoriji Sport – Najpopularnija amaterska sportska momčad, Domovnica je otišla u ruke FC Posavina iz Frankfurta (odlukom žirija) i SC Croatia München( odlukom čitatelja).

U kategoriji Glazbe, Domovnicu je primila Marijana Landeka iz Offenbacha (odlukom žirija) i  Toni Damjanović iz Düsseldorfa (odlukom čitatelja.

U kategoriji SpektakliNajznačajnije ostvarenje godine, Domovnicu je dobio Marko Marić, ilustrator i slikar iz Mainza (odlukom žirija) i Ivana Krželj, blogerica iz Frankfurta (odlukom čitatelja).

U kategoriji Spektakli-Najuspješnija hrvatska udruga Domovnica je pripala KUD S.S. Kranjčević iz Züricha (odlukom žirija) i udruzi Hrvatsko-talijanski Mozaik iz Rima (odlukom čitatelja).

U kategoriji Sport-Najpopularniji sportaš, Domovnicu su dobili: Domagoj Duvnjak, rukometaš THV Kiele i Kristina Šundov nogometašica FFC Badel (odlukom žirija) te Ana Sušec, nogometašica FC Iserlohn i Andrej Kramarić, nogometaš iz Hoffenheima (odlukom čitatelja).

U kategoriji Gluma, Domovnicu je dobila Mimi Fiedler iz Kronberga (odlukom čitatelja) i Werner Herzog-Stipetić, glumac/redatelj, München – nagrada žirija.

U kategoriji Osoba godine, Domovnica je pripala Niki Kovaču, nogometnom treneru Eintracht Frankfurt.

/Uskoro opširnije izvješće s fotografijama./

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
7 years ago

Čestitam dobitnicima i organizatoru,ali bi ujedno dodao ne smi se zaboraviti i iseljeničke udruge i klubove,koji nam više propadaju nego se otvaraju.Treba je vidjeti kako i na koji način njih pogurati da budu što aktivnije i uspješnije.