SUSRET S “AFROM”

tekst i foto: Sonja Breljak   ….foto album 

155Berlin/ Prostor Veleposlanstva Republike Hrvatske u Njemačkoj, u petak popodne su ispunila brojna djeca i njihovi roditelji. 

I da se ništa više nije događalo, već ta činjenica bila bi divljenja vrijedna. A događalo je se još što šta.

Naime, Hrvatska nastava Berlin je u suradnji s Veleposlanstvom RH u Njemačkoj, organizirala prelijep susret ispunjen  likovnom  i književnom umjetnošću.

100Hrvatski slikari u dječjim očima, naslov je izložbe likovih radova djece koja polaze Hrvatsku nastavu u Berlinu.

Izložba daje pregled najznačajnijih hrvatskih slikara i njihovih prepoznatljivih ostvarenja od kraja 19. stoljeća do današnjih dana.

Djeca i roditelji su pažljivo razgledali oko sedamdeset vrlo uspjelih dječjih likovnih radova koji krase zidove Veleposlanstva.

111U ime odsutnog veleposlanika Ranka Vilovića, sve je toplo pozdravio ministar savjetnik Ante Cicvarić izražavajući zadovoljstvo odazivom djece i roditelja i naglašavajući značenje poznavanja hrvatskoga jezika.

Riječ dvije je izgovorila i koordinatorica Hrvatske nastave Gordana Kešina, te upoznala okupljene s Anđom Marić,  glazbenicom, spisateljicom knjiga za djecu, blogericom i kolumnisticom te njenom knjigom za djecu naslova “Afra” koju je autorica i donijela u Berlin.

142Gordana Kešina je pročitala dva ulomka iz knjige. A autorica je djecu propitivala o školi, omiljenim predmetima, o roditeljima, prijateljima, učiteljima…Uglavnom, razvila se vrlo lijepa, spntana komunikacija između autorice i djece.

“Afra” je prvi roman za djecu Anđe Marić. Govori o samopouzdanju, a Anđa ju je napisala s namjerom da prenese prave poruke i iskustva koja su bitna za djecu.

O samopouzdanju je ovom prigodom izvrsno “progovorila” i djevojčica Gita Ulaga, polaznica drugog razreda osnovne škole koja je bez straha i treme, vrlo uspješno, s puno duha i duhovitosti, otjelovila Afru, lik iz knjige istoimenog naslova.

Nakon čitanja, razgovori i druženja su nastavljeni u spontanijem obliku a djeca su se zasladila i pokojim slatkišem.

Lijep događaj. Čestitke organizatorima!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments