KOMENTAR TJEDNA

Komentar ne tekst “Usamljeni pjesnik”

B.Mikulić/19.08.2017./ Hvala vam Sonja što nas bar načas probudiste iz sna, iz zaspalosti i nemara.

Pomišljam da vas zamolim da ovaj tekst, podsjetnik na rođendan velikog pjesnika postavite ponovo iduće godine, bar par sedmica prije njegovog rođendana – možda nas dođe više na taj dan i u naznačeno vrijeme kako bismo obilježili dan njegovog rođenja, obilježili da je on postojao i da mi postojimo u Berlinu i Evropi.

Elizabeta Kopić/19.08.2017./ Da, upravo tako je bilo. Već duže vrijeme sam odlučila da ću 18.8. otići pred spomenik Marka Marulića kako sam to činila niz godina dok sam upravo ja bila organizator ispred Saveza hrvatskih društava u Berlinu. Bilo je to u suradnji s općinom Wilmersdorf s kojma sam dogovarala vrijeme polaganja cvijeća a datum je naravno poznat. I kada je 18.8. bio i subotom gospodi iz Općine Wilmersdorf to nije bila prepreka doći i biti s nama.

No, jučer samo došli do spomenika našeg Marka Marulića a o posjeti bilo Hrvata bilo Njemaca ni traga. Žalosno je da su i jedni i drugi zaboravili da na jednom divnom mjestu ispred same Općine Wilmersdorf u glavnom gradu Njemačke stoji spomenik hrvatskom velikanu Marku Maruliću.

Mi iz kluba „Brođana“otišli smo poklonili se našem velikanu, položili cvjeće i vjerujemo da je naš pokojni predsjednik Ivan Bitunjac i jučer bio ponosan na nas Brođane kao što je to bio i više od 25 godina.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments