GOVORIMO O KRLEŽI, ČITAMO KRLEŽU

unnamed (1)Wiesbaden/Hrvatska kulturna zajednica – Ogranak Matice hrvatske Wiesbaden organizira u srijedu, 08.11.2017. godine, literarnu tribinu i predstavljanje njemačkog izdanja romana ZASTAVE (Die Fahnen), autora Miroslava Krleže.

Referent je: Juraj Planinc.

Ova književna tribina će biti u Hrvatskoj čitaonici Edvin Bukulin, Holsteinstr. 15a, Wiesbaden, s početkom uj 19 sati.

– Pisati ne znači opisivati, niti prepisivati. Pisati ne znači opisivati stvarnost života, jer kada bi pisanje u književnom smislu bilo obično, jednostavno opisivanje fakata, onda bi svaki pisar bio pjesnik. U pisanim poetskim stvarima ima stvarnih opisa, koji ne djeluju samo zato, jer su stvarni i istiniti, nego zato jer su toliko sugestivni, jer su moralne dubljine i perspektivni odnosi  opisanih motiva tako komponirani, te djeluju svojom magijom, svojom dinamičnom živošću i svojim ritmom zbivanja mnogo intenzivnije od životnog podatka koji ih je rodio. (Miroslav Krleža)

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivica Košak
6 years ago

Naravno, može se i bolje. A sigurno i drugačije. Ipak, „Hrvatska čitaonica“ u Wiesbadenu predstavlja se kao mjesto susreta i kulturnog rada. Ne uvijek onog vrhunskog, ali u svakom slučaju nužnog i potrebnog.