EVELIN NOVAK U MÜNCHENU

tektst i foto: Sonja Breljak
1608539_10204713540057823_1980860333_nGdje nam je i šta radi naša operna diva Evelin Novak, stalna članica berlinske Državne opere? Na odgovor nismo dugo čekali:

 Evo, ja sam baš na putu za Minhen. Predstoji mi cijeli niz proba sa Bayerische Rundfunk Orchester i onda koncert i snimanje cd-a ujedno. Dirigira Ivan Repušić i to je konačno naš prvi zajednički rad izvan Hrvatske. Sljedeću nedjelju je veliki koncert u Prinzregentheater. To je velika i važna stvar pjevati sa Bayerische Rundfunk Orchester a još i više što je dirigent naš veliki maestro Ivan Repušić koji je u radu s pjevačima nenadmašan. To je onda već spoj na koji se dugo čeka. Sve će to biti snimljeno za cd. Pred nama je dugi tjedan proba i snimanja a već smo odradili i probe u Berlinu. Izvodimo veoma zahtijevnu operu G. Puccinija, “La rondine”, rekla nam je Evelin Novak.

Želimo joj (im) uspješan nastup u Münchenu!…

više

ZEMLJA FENOMENA

A kad će stići obećani boljitak? I gdje?

piše: Ivan Tumbas/
Subotica/Život nam kratko traje. Mi, prolaznici ovoga vremena, koji živimo tu na balkanskom raskrižju, nijemo promatramo zbivanja oko nas i nitko se ne upita dokle žmireći promatrati i očekivati blagostanje, obilje?!

Obećanja boljitka života se čuje samo u predizbornim kampanjama kako bi političari mobilizirali i pridobili birače za vlastite ciljeve. A nakon „predstave“ kada se spusti zavjesa život se nastavlja ustaljenim tokom obmanjivanjem pučanstva.…

više

NEKA NAS PRIRODA POUČI

tekst i foto: Marija Kukić
Ne smeta mu ni suho, ali ni kamenito mjesto. Ne plaši ga ni nadmorska visina. Ime mu je plavi kotrljan. Cvjetovi su mu  plavi, a listovi duguljasti, uski, s bodljikavim oštrim završetkom. Samonikla je, trajna zeljasta biljka. I kažu da je ljekovita.

I mrazovac je samonikla, zeljasta trajnica. Nalik je šafranu, cvate u proljeće, ali i u jesen. Smrtonosno je otrovna  biljka.

Iako se posve razlikuju i  po boji, i po …

više

RASPAŠOJ

Sven Adam Ewin … Zmijski car, izdanje 2015.

(Dvojici, meni osobito dragih pjesnika:
Dobriši i Sergeju, s ljubavlju)

Ti sjediš u vlaku. A ja sjedim prijeko.
Ja uporno gledam tvoje tijelo skladno.
– Dobro veče, miss! – gle, ja bih ti rek’o.
– Dobro veče! – ti bi… uzvratila hladno.

Oborene vjeđe. Urez dekoltea.
Kovrča na vratu (tako neizbježna!).
Noge prekrižene. Culpa, culpa mea!
Chanel 5 u zraku… Tvoja koža nježna.…

više