DANI SJEĆANJA NA VUKOVAR

Prof. dr. sc. ANTE NAZOR u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin

Iz priopćenja Župnog vijeća HKM Berlin

Letak - Ante NazorBerlin/ U nedjelju, 19.11. i ponedjeljak, 20.11.2017. godine održat će se u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin (HKM)  “Dani sjećanja na Vukovar” u organizaciji HKM Berlin i Hrvatskog kulturnog društva (HKD) V.F. Mažuranić.
.

U sklopu svečane svete mise u ponedjeljak u 18.30 sati molit će se za poginule branitelje i civilne žrtve, te će poznati hrvatski profesor povijesti i ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, izv. prof. dr. sc. ANTE NAZOR , održati dva predavanja.
.
Dr. Nazor će u nedjelju 19.11. u 17 sati tematizirati “Činjenice o Domovinskom ratu”, a u ponedjeljak 20.11. će se iza mise navečer osvrnuti detaljnjije na temu “Obrana Vukovara 1991.”

Hrvatska katolička misija Berlin će u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom (HKD) V.F. Mažuranić kroz narednu školsku godinu organizirati redovno različita predavanja o hrvatskoj povijesti i kulturi u sklopu inicijative “Učimo – svoju povijest”,  kako bi i na taj način dali svoj doprinos stjecanju znanja i očuvanju identiteta: “Čuvajmo svoju povijest, učimo je i prenosimo na mlađe.” (Biskup Bogović, propovijed u Udbini, 2010.)

:

Inicijativu “Učimo – svoju povijest” pokrenule su sadašnje članice Župnog vijeća Marija i Anica Krstanović, te Suzana Smolković već 2014.; tada sa ciljem buduće mlade sudionike Susreta Hrvatske katoličke mladeži (SHKM) čim bolje upoznati s hrvatskom poviješču. Dolasku Ante Nazora se posebno raduju upravo ti mladi, koji su na svom putu prema SHKM u Vukovaru imali priliku u Zagrebu slušati predavanje Dr. Nazora, koji ih je jako dojmio svojom objektivnom profesionalnošču i načinom predavanja.

HKD V.F. Mažuranić djeluje pri HKM Berlin. Društvo je osnovano 1980 g. među ostalima i od tadašnjeg župnika fra Rafaela Begić.

 

nedjelja, 19.11.2017.:

17.00 sati:        predavanje “Činjenice o Domovinskom ratu“, Dr. Ante Nazor

 ponedjeljak, 20.11.2017.:

18.30 sati:       sv. MISA zahvalnica i MOLITVA za poginule branitelje i žrtve rata

19.30 sati:       Predavanje “Obrana Vukovara 1991.“, Dr. Ante Nazor

Izvadak iz dojmova mladih nakon SHKM u Vukovaru o predavanju Ante Nazora:

Prvi dan u petak u podne imali smo priliku slušati predavanje od Dr. Ante Nazora u hrvatskom memorijalnom dokumentacijskom centru Domovinskog rata. Prelijepo je gledati čovjeka koji gori za to što radi, tako i Antu koji zaista gori za našu povijest i što je najvažnije –gori za istinu. Koliko god voli Hrvatsku toliko voli istinu i gradi sve na činjenicama. Jako sam zahvalna da smo mogli biti kod njega i slušati ga.” (Marija Sirić)

Posebno mi se svidjelo predavanje Dr. Ante Nazora. Naučili smo puno što nismo znali iako smo većinom svi informirani o Domovinskom ratu. Oduševilo me koliko je bio otvoren prema nama i koliko tih jako bitnih događaja zna. Pogotovo datume i citate.” (mladić, 20 godina)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments