CRNI TJEDAN

Landesliga Berlin 2. odjel, 17 kolo: SD Croatia-Berlin e.V. – SF Johanistal 1:3 (0:1)

tekst i foto: Ivo Dorotić
P1000125Berlin/Tempelhof:
Igrano na pomoćnom igralištu, pred samo  75 gledatelja na dobro natopljenom terenu. Možda je i kiša koja je dosadno padala čitavo jutro razlog da se na terenu našao ovako mali broj gledatelja.

Pošto Croatiju pratim od njenih početaka,  znam da je ovakvim utakmicama nekad prisustvovalo i po par stotina gledatelja. Ovog puta je ipak na prvoj Hrvatskoj ligi u Splitu, u derbiju prvenstva, prisustvovalo 86 gledatelja, opravdanje može ipak biti kiša kao i u Berlinu, ali ovo ovdje je tek sedma a ono u Splitu – prva liga.

P1000127SD Croatia: Kopmann – Helfert (89. Milanovic), Toktumur, Demir, Malik –

Vukadin, Schtödter – Ohadi (66. Grgic), Ergilgür, Kiyak (84. Cakmac) – Salantur.

Sudac: Warwetsschka (A. Heilingensee), dobar, mnogi su mislili da e on za nas potegnuti, jer već godinama sudi na Pfingsten turniru kod nas.

Strijelci: 0:1 (28.) Huth; 1:1 (66.) Schrödter; 1:2 (88.) Eichorn; 1:3 (90+4) Spitzer.

Najbolji igrači: Vukadin – Gabriel, Speck, Behrend, Höhlic.

U 45+1 je Gabrijel obranio slabo izvedeni kazneni udarac, do sada nepogrešivog Schrödtera. Umjesto da na poluvrijeme odemo sa poravnatim rezultatom, mi smo gubili sa 1:0. Istina, ni  protivnik nije bio bolji, ali je pokazao veću želju i htjenje.

P1000137Ne može se igračima Croatije predbaciti da nisu htjeli, jer kada samo jedan igrač igra na svom nivou, mislim na kapitena Vukadina, onda je to premalo. Igrano je dugim loptama koje su uglavno bile plijen robusnih gostiju, a i onda kada se i pružila prilika, mi smo bili slabi u završnici.

Na ovom susretu se vidjelo koliko vrijede C. Bräuer i Uzuner, praktički su nezamjenivi, ali, onog koga nema bez njega se mora.

Ukratko rečeno ova utakmica nije zaslužila pobjednika. Croatia je iz dvije prilike postigla jedan pogodak, dok je Johanistal iz jedne prilike polučio 3 pogodka (?). Ovim rezultatom smo doveli još tri ekipe u borbu za prva  mjesta.

Prvenstvo je dovoljno dugo, tako da se može mnogo toga promjeniti. Trener Wilke je s pravom nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu, o čemu se još mora popričati.

Croatia je danas izgubila bodove na umjetnoj travi, a u ponedjeljak na zelenom stolu. Meni je malo ta presuda osobno nejasna, ali pomalo smo krivi i sami. Iako je asistentu pozlilo, trebalo je pokušati igru nastaviti, a kasnije se moglo žaliti ili ne u slučaju pobjede.

U nedjelju, 08.03. u 13:30 sati, SD Croatia ide u goste kod 1. FC Lübarsa, igra se u Schluchseestraße, 13469 Berlin. Saobracajna veza: S-Bhf Waldmanslust, Bus 122 i 222

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments