…SNIJEG NA VRATA

U Stuttgartskom Velebitu proslavili Svetu Katu.

tekst i foto: Josip Mayer
73737U mnogim hrvatskim krajevima uz svetu Katarinu vezuje se izreka „Sveta Kata, snijeg na vrata“ jer oko tog datuma često padne prvi snijeg.

Prema pučkom kalendaru 25. studeni označavao je posljednje dane jeseni i početak zime.

Nekada su na selu do toga nadnevka svi vanjski radovi bili završeni. Više se nije radilo na polju, a ljudi su se više družili i odlazili u posjete jedni drugima te provodili vrijeme uz obitelj. Žene su već tada počele razmišljati o kolačima i pripremama za blagdane.

O tom načinu zajedničkog druženja razmišljali su i članovi udruge, kako razveseliti svoje gošće i velebitske članice Katarine što im je  bez velikog opterećenja i uspjelo. A kada se nešto organizira, to je svakako i dobra prilika da se nadopuni i društvena riznica u kojoj minus nema šanse.

747474 (1)Odluka je pala. 25. studenog 2017. Od 19 sati HKSU „Velebit“ Stuttgart,Bad-Cannstatt-Mercedesstr 23 uspješno je organizirana zabavna večer pod gore navedenom izrekom.“Sveta Kata, snijeg na vrata“. Za zabavnu večer pobrinuo se Nostalgija band.

Za glavno jelo nudila se sarma uz već poznata jela po želji, kao što su čevapčići, pomfrit, kobasice koje su ovaj puta spremala trojica mladih kuhara na čelu s predsjednikom HKŠU „Velebit“ iz Stuttgarta Stjepanom Basićem.

A za piće, uz domaću rakiju pobrinuli su se članovi udruge „Velebit“, iskusni domaćini. Nudila se  kutjevačka graševina, crno vino i druga alkoholna i bezalkoholna pića.

Najavljena je i pozivnica: Dočekajmo zajedno Novu 2018! U odličnom društvu uz “Bonita band“ iz Hrvatske.

78787Ulaznice su u prodaji već od 25 .11. 2017. u prostorijama udruge „Velebit“ na adresi HKSU „Velebit“, Stuttgart–Bad-Cannstatt-Mercedesstr 23.

Rezervacije na broj: 017661184892.

Početak je u 19 sati.

. Ulaz 50 € po osobi.

Očekuje vas dobra zabava uz bogati švedski stol. Sve je uračunato u cijenu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments