TRAJE LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ NA TEMU “DUGA”

U tijeku je Međunarodni likovno-literarni natječaj 2019.: Iserlohn – Essen (Njemačka) – Lovas (Hrvatska) – Karaševo (Rumunjska) u organizaciji Ankice i Ante Karačić, naših umjetnika iz Iserlohna.

Tema ovog natječaja otvorenog za školsku djecu od 1. do 8. /odnosno 10. razreda, je: „DUGA“ – ljepota prirode, legenda, poveznica, nada, pomirenje, prijateljstvo.

Natječaj je otvoren do 15. veljače 2019. godine.Do sada su, prema riječima organizatora pristizali radovi iz Rumunije, Njemačke i Hrvatske. Glavnina dolazaka likovnih radova očekuje se upravo ovih dana, pred kraj natječaja. 

Izložbe likovnih radova, sudionika natječaja, bit će: 15.03.2019. u Gradskoj galeriji u Iserlohnu, 05.04 2019. u Lovasu a 12.04.2019 u Karaševu. Do kraja natječaja, očekujemo radove i sudjelovanje oko 300 do 400 djece iz desetak zemalja, riječi su Ankice i Ante Karačić.

Bit će nagrađena po tri likovna učenička rada u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda i tri literarna učenička rada u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda ( iz Njemačke do 10. razreda).

KATEGORIJA LIKOVNIH RADOVA:

Tehnika: kombinirana tehnika, kolaž, tuš, flomaster…..

Format: A4

Svaki rad na poleđini treba sadržavati sljedeće podatke:

– ime i prezime učenika
– razred
– adresu i naziv škole
– e-adresa
– ime i prezime mentora

(Podaci na poleđini trebaju biti ispisani čitko, velikim tiskanim slovima.)

Radove poslati na adresu: Ankica i Ante Karačić, Stormstr. 3, 58640 Iserlohn, Deutschland

Za dodatne informacije možete se obratiti organizatorima: Ankica i Ante Karačić, Stormstr. 3, 58640, Iserlohn, Deutschland, a.karacic@gmx.de

KATEGORIJA LITERARNIH RADOVA:

Radovi trebaju biti na hrvatskom jeziku, a ako su na nekom drugom jeziku (engleski, njemački, francuski, španjolski, ruski, češki, mađarski…) moraju biti prevedeni na hrvatski jezik. U posljednjem slučaju šalju se oba primjerka na originalnom i hrvatskom jeziku. Dozvoljene su sve forme i dužina literarnih radova. Svi radovi trebaju biti pisani u word doc formatu, veličine fonta 11, u pismu Times New Roman, a njihovi orginali pisani rukom trebaju se poslati u pdf formatu.

Rok prijave: 15. veljače 2019. godine

Svaki rad treba sadržavati sljedeće podatke:

– ime i prezime učenika
– razred
– država, adresu i naziv škole
– email adresa
– ime i prezime mentora

Radove poslati na e-adresu: uprava@matica-hrvatska-ruhrgebiet.de

Bit će nagrađena po tri literarna učenička rada u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments