RAZGOVORI O RADU I IZVOZU HRVATSKIH TVRTKI

Iz priopćenja

U Düsseldorfu se 14.12.2017. održava  tradicionalna Konferencija o radu i izvozu hrvatskih tvrtki i statusu radnika u SRNJ i EU, s naglascima:

 a) analiza rizika, mogućnosti te poreznog i doprinosnog tretmana radnika iz RH nakon novele Direktive o izaslanju; prijedlog mjera za zadržavanje radne snaga u hrvatskim poduzećima kroz transformaciju, porast radničkih plaća, garantiranu njemačku i internacionalnu rentu te aktiviranje mogućih zakonskih povlastica za radnika i tvrtku (referent odvjetnik Zoran Šunić, Deutsche Bank, Zurich Versicherung, porezni savjetnici i njemački odvjetnici)

 b) demografska projekcija hrvatske radne snage i prijedlozi za privlačenjem poželjne radne snage kompatibilnih zemalja (referent doc. dr. Stjepan Šterc, MRMS)

 c) znanstveno optimiranje organizacije i troškova tvrtki i institucija kroz povezivanje i bolje iskorištenje postojećih tehnoloških parkova u korist efikasnije proizvodnje u RH i nastupa hrvatskih tvrtki i radnika u inozemstvu (uz projektnu pomoć Hrvatske akademije tehničkih znanosti, referent prof.dr. Vladimir Andročec)

 Konferencija je u organizaciji neprofitne poslovne udruge INGRA-DET, GIU, a pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i sudjelovanjem predstavnika nadležnih resora VRH (potpredsjednik Štromar, MRMS, MVEP), direktora tvrtki, znanstvenih savjetnika i uz medijsko praćenje (HTV, Večernji list i drugi).

 Informacije i prijave: zoran.androcec@ingra-services.eu+491712261079

Mjesto održavanja: Hotel Intercontinental, Düsseldorf, 14.12.2017., 10:00-13:00.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments