GLAZBA KAO BOŽIĆNI DAR

tekst i foto: Sonja Breljak
011Berlin
/ –Bit će lijepo ukoliko to postane tradicija! To su misli koje mi prolaze glavom nakon prvog Božićnog koncerta kojeg je organiziralo Veleposlanstvo RH u suradnji s Hrvatskom katoličkom misijom u crkvi svetog Sebastiana, u berlinskoj četvrti Wedding

Jasno, za prvo ostvarenje te ideje, veleposlanik RH u Njemačkoj , Gordan Grlić Radman, pozvao je ono najljepše što imamo u opernim kućama ovoga grada.

Naravno, to je Evelin Novak, sopranistica, stalna članica berlinske Staatsoper. A uz nju, ovoga puta, i njen suprug, bariton Bernhard Hansky. Glazbena pratnja bio im je Matthias Samuil.

026Na početku koncerta sve je pozdravio veleposlanik Gordan Grlić Radman. Napomenuo je kako je ovakve koncerte redovito priređivao u Budimpešti u vrijeme prošlog veleposlaničkog mandata, te ima želju i ovaj berlinski Božićni koncert, učiniti tradicionalnim.

Spomenuo je kao usporedbu i to da je prije koji dan bio na Božićnom koncertu što ga je priredilo poljsko veleposlanstvo. Okupilo se skoro dvije tisuće Poljaka i tu nam mogu biti za primjer, 

030Evelin Novak i njen suprug Bernhard Hansky, uz pratnju pijanista Matthiasa Samuila, predstavili su se kroz dvanaest pjesama. Pjevali su solo i u duete što je doprinijelo raznovrsnosti programa.

Od prve, “O, holy nighte” pa sve do predivne “Amazing graze…” bio je to pravi užitak i vrhunski glazbeni doživljaj.

I ujedno i prelijep božićni dar, lijepa gesta Veleposlanstva RH u Njemačkoj, točnije hrvatske države prema iseljenicima.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marija
Marija
6 years ago

Prelijepa mlada dama božanskoga glasa. Čula je i vidjela na promociji Emilove knjige u Berlinu.