PROSLAVA U ESSENU

Matica hrvatska za Ruhrsko područje poziva večeras na tradicionalnu svečanu proslavu 26. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske


Essen/
 Matica hrvatska za Ruhrsko područje poziva na tradicionalnu svečanu proslavu 26. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Proslava će se održati u subotu 03. veljače 2018, u 19:00 sati, u dvorani u Bürgerhaus – Oststadt, Schultenweg 37-41, 45279 Essen.

Nakon pozdravne riječi Josipa Markovića, predsjednika Matice hrvatske za Ruhrsko područje, u programu će nastupiti: Kristina Jurić, operna pjevačica iz Splita.

Potom će Jasminka Frleta-Botica, književnica iz Holandije pročitati dijelove svoje knjige naslova “Velika ispovijed”.

O svojim brojnim pjesmama i knjigama govorit će Šimo Eršić, pjesnik, novinar i izdavač iz Tuzle, nastanjen u Wupertalu.

Dok će Sonja Breljak, urednica Hrvatskog glasa Berlin predstaviti pjesnike iz bogate rubrike poezije ovog glasila.

Za kraj oficijelnog dijela večeri pobrinut će se Zbor matice hrvatske pod vodstvom Krešimira Veselića.

Bit će i priređena i prikazana skupna izložba na temu “Dimenzija žene” naših umjetnika Ante i Ankice Karačić  iz Iserlohna, Kristijana Sekulića iz Hildena, Josipa Markovića iz Mülheima.a.d. Ruhr i Maje Barić  iz Iloka, te organizirana i slikarska radionica za djecu na temu likovno-literarnog natječaja Zeleno i Plavo putovanje pod vodstvom umjetnice Ankice Karačić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jadranka Gradac
Jadranka Gradac
6 years ago

Draga Sonja,
mi Matićari u Ruhrpotu radujemo se tvom dolasku i tvojem buketu pjesnika Hrvatskog glasa Berlina. Nosiš nam i Berlin i sve naše Berlinjane. Pozornica će biti sigurna prepuna jakih poruka kraljeva i kraljica književnosti – poeta kako ih zovu. Možda nam otkriješ i neki svoj stih? Puno pozdrava, Jadranka