PA, ONI NISU NORMALNI

tekst: Sonja Breljak
Bila je to uzbudljiva večer kako na nogometnom terenu u Moskvi, tako i u Hrvatskoj, Njemačkoj, širom svijeta gdje se pratio ovaj napeti susret.

Uistinu, taj preokret u igri Vatrenih, taj izvrsni rezultat, ta čista pobjeda, taj do sada nedostižni uspjeh, to skoro nedjeljno finale, leglo je kao melem na rane i bacilo u još veću euforiju i radost Hrvate i ljubitelje nogometa, od najmlađih do najstarijih, gdje god da jesu.

Radost na licima nogometaša, radost u srcima promatrača.

-Bilo bi šteta doći i putovati po Rusiji a ne vidjeti Moskvu, rekoše uoči četvrtfinala a evo ih sad- i ne daju se iz Moskve!

Prelijepe slike i izjave nakon utakmice.

Iz009bornik Zlatko Dalić (sav ozaren): – Ovi dečki, pa oni nisu normalni! Zahvaljujem svima, igračima, navijačima koji su došli ovdje, svima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Možda sad još i nismo svjesni što smo napravili i možda ni svijet nije bio svjestan što jedna mala Hrvatska može. Što god da se dogodi u finalu, ponosni smo na naše dečke. Dali su sve od sebe. Iako umorni, nitko nije htio van iz igre, svi viču: nemoj mene, nemoj mene! Drago mi je da se s njima vraća onaj neki kult reprezentacije koji se bio izgubio. Oni su ovdje dali svoj maksimum, bit će puno umornih, ali dat ćemo sve od sebe i u finalu. U Hrvatskoj je sigurno ludnica, drago mi je, neka se ljudi vesele, rekao je između ostalog, izbornik Dalić u jednoj od prvih izjava nakon ovog povijesnog polufinalnog susreta s Englezima i pobjede na stadionu u Moskvi.

Jasno, susret se pratio i u brojnim domovima berlinskih Hrvata, kafićima, restoranima i na trgovima. Nijemci, naše kolege, prijatelji i poznanici, navijali su listom za Hrvatsku.

O pobjedi Hrvatske, njemački mediji, u prvim vijestima, ukratko, izvještavaju ovako:

– Dank eines s008päten Tores von Mario Mandzukic greift Kroatien erstmals nach dem WM-Pokal und hat dem Mutterland des Fußballs eine ganz bittere Halbfinal-Niederlage zugefügt.

Der frühere Münchner traf in der 109. Minute für den WM-Dritten von 1998, der sich mit 2:1 (1:1, 0:1) nach Verlängerung gegen England durchsetzte. Im Endspiel am Sonntag wartet nun der 98er-Weltmeister Frankreich.

“Unser Traum geht weiter”, sagte Ex-Bundesliga-Profi und Kroatiens Co-Trainer Ivica Olic. “Wir haben noch einen Schritt, dass unser Traum zum Ende kommt.”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
5 years ago

Svaka čast Vatrenima na nizu pobjeda i izborniku Deliću čovjek je posebnog kova,takove izbornike bi trebale imati sve hrvatske stranke.Čim više gledam ove zlatne dećke.Sve više mi padaju na pamet hrvatski političari.Kolika je to razlika u borbi z Hrvatsku,koje je to veliko domoljublje naših reprezantivaca ,sportaša u ovom slučaju nogometaša.Upravo mi pada na pamet.Kada bi se svi Hrvatski političari malo više znojili za Hrvatsku, i zapeli radno tamo sa velikim žarom,tamo gdi je najpotrebnije.gdi bi nam bio kraj dobroti i napredku.