NAPITI SE S GLAZBENOGA ZDENCA

Hrvatski glas Berlin je medijski pokrovitelj 14. po redu Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj koji se održava 31.08.2018. godine.

tekst i foto: Sonja Breljak
tramuntana-300x225Berlin-Makarska/ Nakon što smo više godina s velikim užitkom, vrijedno i vjerno pratili Festival klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj, evo Hrvatskog glasa Berlin ove godine i kao zvaničnog medijskog pokrovitelja ove izvanredne glazbene manifestacije koja se po černaesti puta održava 31. kolovoza u 20:30, u makarskom Ljetnom kinu.

Ovoj suradnji i našem medijskom pokroviteljstvu ovog festivala “kumovao” je kontakt s direktorom Festivala u Makarskoj, profesorom Vedranom Bubleom koji je vrlo pozitivno reagirao na našu prvu reportažu o izvrsnom festivalu u njegovu gradu, zanimao se za naše glasilo, poslao i CD-ove festivala te se u više navrata i susreo s nama u Makarskoj.

Medijsko pokroviteljstvo ove glazbene manifestacije u Makarskoj nastavak je naše potpore vrijednim i probranim književnim, likovnim i glazbenim manifestacijama, odlikama identiteta jednog naroda koje postaju još važnije i potrebitije njegovanja, promicanja i trajanja a mi i svjesniji tih vrijednosti, to više što smo dalje od domovine, kulture i dragoga jezika.

Na ovogodišnjem Festivalu klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj, sudjelovat će klape: BONACA (Šibenik), CONTRA (Split), ČIOVO (Trogir), KAMPANEL Zagreb), KAŠE (Dubrovnik), KUMPANJI ( Blato na Korčuli), MARINETA (Makarska), PUNTAMIKA (Zadar), SPALATOS (Split), SUBRENUM (Župa dubrovačka) i TRAMUNTANA (Kraljevica).

Festival je natjecateljski, najuspješnije izvedbe biraju i publika i stručni ocjenjivački sud. Pokroviteljica Festivala je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

Svima vama, našim dragim čitateljima, koji ste u prigodi biti ili doći u Makarsku 31. kolovoza, kao medijski pokrovitelj višestruko osvjedočen u ljepotu i kvalitet onog što promičemo i zagovaramo, dajemo preporuku: ne propustite napiti se s ovog divnog glazbenoga zdenca, budite i vi u publici Festivala klapa uz manodoline i gitare u Makarskoj 2018. godine.

U opravdanost svih naših pohvala ovom događaju možete se i sami osvjedočiti i kroz video zapis prošlogodišnjeg Festivala u Makarskoj što je već samo po sebi  vrlo uvjerljiva najava kvalitete i ljepote i predstojećeg 14. po redu Festivala.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments