SJEĆANJE NA BORISA BRUMNJAKA

tekst i foto: Sonja Breljak
001Berlin
/ U netom prošli petak, pa potom i u subotu i nedjelju je na berlinskom Sveučilištu za umjetnost te na  Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin, u okviru održavanja Festivala novih studentskih kompozicija naslova MEHRLICHT!MUSIK, otvorena i izložba grafika i radova Borisa Brumnjaka, poznatog i priznatog grafičkog dizajnera, preminulog 22. listopada prošle godine.

Boris Brumnjak je svojim radovima pratio ovaj festival od 2006. godine. O njegovom radu, govorila je jedna od voditeljica festivala Irena Kletschke zahvaljujući Björnu Giesecke i Robertu Radziejewski, autorima ovog podsjećanja na rad Borisa Brumnjaka.

008Izložbi radova vezanim uz festival MEHRLICHT!MUSIK nazočili su i roditelji pokojnog Borisa Brumnjaka te njegovi i obiteljski, kolege, prijatelji i poznanici. 

Uvijek je žalostan prerani odlazak mladih ljudi poput Borisa Brumnjaka a opet ugodnim čine kvalitetni i vrijedni tragovi koji su iza njih ostali kao nezaobilazno podsjećanje bez kojeg niti događaj poput MEHRLICHT!MUSIK ne bi bio cjelovit.

049Boris Brumnjak je rođen u Berlinu 12.11. 1977. godine. Kao grafički dizajner djelovao je u Berlinu i Chicagu. Predavao je na poznatoj umjetničkoj i stručnoj školi Lette-Verein na kojoj je i školovan, vodio tiskaru GALLERY PRINT, postavljao i predstavljao izložbu najdojmljivijih crno-bijelih plakata kojih je bio strastveni sakupljač, izdao knjigu „Stotinu citata“. Mlad, oduševljen poslom, kreativan, otvoren i pozitivan … svojim je radom, pristupom poslu i svojim radovima osvajao kolege i poznavatelje grafičkog zanata i umjetnosti.

 

026

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments