POČINJE ZELENI TJEDAN

prilog: Sonja Breljak
gruene_wochen1Berlin
/ U njemačkom glavnom gradu se od 18. do 27. siječnja 2019. održava Međunarodni zeleni tjedan (zemlja partner: Finska) i Međunarodni forum za hranu i poljoprivredu (GFFA) koji će otvoriti njemačka savezna ministrica za prehranu i poljoprivredu Julia Klöckner.

Hrvatsku će predstavljati Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede. Na sajmu će sudjelovati i delegacija Hrvatske gospodarske komore predvođena predsjednikom Lukom Burilovićem.

Na ovogodišnjem Zelenom tjednu Hrvatska će biti zastupljena s 13 izlagača u dvorani 18 na štandu broj 102.

Tijekom trajanja sajma, posebno u petak, 18.01. bit će organizirani brojni bilaterarni susreti na visokoj razini. Posebnost je svakako potpisivanje ugovora između Hrvatske koju će predstavljati ministar Tolušić i Messe Berlin.

Prema tom ugovoru i potpisu, Hrvatska će i službeno postati zemlja partner Zelenog tjedna 2020. godine, što se poklapa s predsjedanjem Republike Hrvatske vijećem EU, stoji u pozivu medijima što ga je odaslalo Veleposlanstvo RH.

Inače, na Zelenom tjednu, najpopularnijem sajmu u Berlinu, očekuje se oko 1.600 izlagača iz preko 60 zemalja koji će predstaviti oko 100.000 svojih proizvoda.

Cijena ulaznicae za posjetitelje je 15 eura, za studente i učenike 10 eura.

Radno vrijeme Sajma je od 18. do 27. siječnja 2018. od  10  do 18 sati a u petak, 25. siječnja od 10 do 20 sati.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments