ANKICA KARAČIĆ DESETI PUTA U BIG GALERIJI

prilog: Ante Karačić

Dortmund/ U organizaciji BBK Ruhrgebiet i ureda za kulturu grada Dortmunda, u BIG Galeriji u Dortmundu će od 6. rujna do 18. listopada biti izloženi radovi grupe likovnih umjetnika na temu DRAUSSEN -napolje (hoću van).

Tema je nastala nakon početka pandemije kada su umjetnici prestali sa svojim aktivnostima a izložbe, ako su se i održavale, onda – bez publike.

Kao i obično na natječaju je sudjelovalo više stotina umjetnika a odabrani su radovi od 29 umjetnika.

Među odabranim radovima i autorima je i Ankica Karačić kojoj je to već deseti puta da bude uvrštena na izložbu u BIG galeriji.…

više

HRVATSKI DOM – POVIJESNI DRAGULJ

Kada prođeš ravnicom između Drave, Dunava i Save prepoznat ćeš gdje si: u Slavoniji, tamo gdje je oduvijek i zauvijek moje srce.

foto: Željko Klindžić
tekst: Glas Slavonije

“Hrvatski dom” je povijesni dragulj Slavonskog Broda koji  je dugo vremena prekriven prašinom.  U toj dvorani je dva puta nastupala primabalerina, prije sto pet godina rođena u Brodu na Savi, Mia Čorak Slavenska.

Zgrada “Hrvatskog doma” sagrađena je  1925. i otvorena u povodu tisuću godina krunidbe kralja Tomislava. Najprije su se izvodile koncertne i kazališne priredbe a filmovi su se počeli prikazivati 1927. godine.…

više