VRIJEDNA DONACIJA NA “BAZARU”

piše: Goran Filipović

donacija zenska kuca ZGNešto manje od pola godina nakon održavanja priredbe “58. Bazar international de Luxembourg”, organizacijski odbor  jednog od najvećih humanitarnih događaja u Velikom vojvodstvu objavio je iznose donacija koje će se uputiti na adrese 70 raznih udruga i volonterskih organizacija diljem svijeta.

Među projekte kojima se daje potpora uvrštena je i ”Ženska soba – Centar za seksualna prava” u Zagrebu.

Vrijednu donaciju od čak sedam tisuća eura ovih su dana iz ruku Carmen Decalf i Catherine Thill Kamatiki, članica predsjedništva „Bazara“ odgovornih za projekte, primile voditeljica hrvatskog štanda na „Bazaru” Ivana Schumacher Filipović te Rosi Čuić i Mirjana Kacavenda.

„Bazar ima humanitarni karakter i njime se već godinama slijedi cilj suzbijanja siromaštva u cijelom svijetu, a naročito pružanje pomoći djeci i ženama. Ove godine je zabilježeno čak 28 tisuća posjetitelja. Posebno nam je drago što je ove godine uvršten i jedan projekt u Hrvatskoj, što je velika nagrada za trud koji u predstavljanje Hrvatske ulaže jedna vrijedna ekipa volontera iz Luksemburga”, rekla nam je Ivana Schumacher Filipović.

Na hrvatskom štandu iz godine u godinu pravi su hit mandarine i klementine iz doline Neretve, ali i domaće maslinovo ulje, rakije, paprenjaci, hrvatski božićni kolači, palaćinke i drugi specijaliteti koji nailaze na veliko odobravanje Luksemburžana i ostalih posjetitelja humanitarnog spektakla.

Nakon svečane predaje čeka za „Žensku sobu – Centar za seksualna prava” u Zagrebu, Ivana Schumacher Filipović i njezina ekipa kreću već i s pripremama za Bazar 2019., koji će se održati 30.11. i 1.12.2019. U ovom trenutku traže se udruge koje bi mogle postati partneri Bazara i aplicirati za sredstva u 2019.

Zainteresirani se mogu javiti na e-poštu: ivana.schumacher@gmail.com.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments