PREDAVANJE O RADU ŽUPNIH VIJEĆA

Berlin/ U 17 zajednica berlinske nadbiskupije koje misna slavlja slave na svom materinskom jeziku, uskoro će se, točnije  23. i 24.11.2010. godine održati izbori za nova župna vijeća.

Kako u brojnim zajednicama, odnosno zemljama porijekla vjernika i svećenika, forma župnih vijeća (Gemeinderat), kao oblika sudjelovanja laika u u zajednicama, nije dovoljno dobro poznata, Berlinska nadbiskupija organizira, susret, predavanje, savjetovanje o izborima za župna vijeća i njihovom funkcioniranju u misijama, odnosno, zajednicama koje misna slavlja slave na svom, materinskom jeziku.

Ovo savjetovanje/predavanje organizira Vijeće stranih misija zajedno s Odjelom za pastoral Berlinske nadibskupije i Episkopija berlinskih katolika, u petak, 25.10.2019. od 19:00 do 21:00 sati u crkvi St. Elisabeth, na adresi: Kolonnenstr. 38, Berlin-Schöneberg.

Prilika je to za upoznavanje s pravilnikom, izborima i konkretnim radom u župnim vijećima, za sve oni koji se kandidiraju za nove sazive župnih vijeća i pripremaju za rad u njima nakon izbora 23. i 24. studenog.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments