MARTINJE U IDSTEINU

Wiesbaden – Idstein/ Hrvatska kulturna zajednica – Ogranak Matice hrvatske Wiesbaden (HKZ/OMH-Wi) poziva na već tradicionalni susret i Krštenja mošta po tradiciji Križevačkih štatuta, u nedjelju, 10. 11. 2019. godine, u 17:00 sati, u restoranu Croatia – Hotel-Restaurant – Am Bahnhof 5 – 65510 Idstein.

Naši ljudi ponekad nisu ni svjesni kako unatoč svemu i za mnoge teškom vremenu u kojem živimo, cijelo vrijemo imamo jedno bogatstvo kojega ni sami nismo svjesni i koje nam nitko, pa čak ni zaborav nikako ne može oduzeti: – tradicija i narodni običaji!

A Martinje je puno više od praznika vezanog za vino, bar što se tiče HKZ/OMH-Wi i već tradicionalnog događanja pod nazivom Martinje. Jer kada spojiš narodnu veselicu, kada se družiš s domaćim ljudima uz finu kapljicu, a na kraju dana se dobro najedeš uz neka i jedinstvena jela restorana Croatia u Idsteinu, uz ceremonijal krštenja mošta, sve uz pjesmu, onda svatko od nas može kazati da je ispunio jedan dobar dan.

Za troškove organizacije veselio bi nas i novčani prilog u iznosu od 5,- €, a koji molimo proslijediti blagajnici, uz prijavu Vašeg dolaska na adresu predsjedništva ili emailom na adresu: info@hkz-wi.de.

Veselimo se vašem dolasku!

Tako stoji u pozivu kojeg su potpisali: Ivica Košak, predsjednik Hrvatska kulturna zajednica – Ogranak Matice hrvatske Wiesbaden i Jela šare, tajnica udruženja.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments