WELLEBITOV ADVENTSKI KONCERT

well 1Berlin/ Iako smo netom okrenuli stranice studenog na kalendaru, vrijeme  brzo prolazi i evo nam već i prve najave za prosinac, točnije za prvi dan prosinca, za prvi advent.

Naime, najavljujemo tradicionalni “Koncert u adventu” Tamburaškog orkestra Wellebit 1902 u nedjelju, 01.12. 2019. u 17 sati, u crkvi Kapernaum, Seestr. 35, 13353 Berlin-Weding.

Svirat će nam tradicionalne božićne napjeve iz Hrvatske i cijelog svijeta. Vokal: Milica Kräft.

Tambouraschen Chor Wellebit 1902 je orkestar kojeg je daleke 1902. godine osnovao Hrvat Franz Krznar. Kroz dugi niz godina, sve do današnjih dana, brojne generacije Nijemaca su uz mandoline, gitare i tamburice učile i prenosile s koljena na koljeno, hrvatske melodije i riječi, note i boje hrvatske zastave na notnim bilježnicama.

Za svoj dugi i predani rad na očuvanju i prenošenju dijelova hrvatskog identiteta i njegovanju prijateljstva s Hrvatskom i Hrvatima, ove su godine nagrađeni Poveljom Republike Hrvatske te su je s ponosom primili, iz ruku tadašnjeg veleposlanika a današnjeg ministra vanjskih i europskih poslova, Gordana Grlić Radmana, na ovogodišnjoj proslavi Dana državnosti Republike Hrvatske u Berlinu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments