DODIJELJENA SREDSTVA POTPORE SREDIŠNJEG DRŽAVNOG UREDA

Logo u vektorima 732x488, finalZagreb/ Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama za 2019. godinu.

Temeljem provedenog Javnog natječaja za prijavu programa/projekata organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama radi ostvarenja financijske potpore za 2019. godinu i prijedloga Povjerenstva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore Hrvatima izvan Republike Hrvatske za 2019. godinu, donesena je Odluka o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama za 2019. godinu.

Javni natječaj se provodi s ciljem očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Ovim putem je društvima i organizacijama širom svijeta, odnosno sedamdeset i jednom projektu iseljenih Hrvata u prekomorskim i europskim državama, odobreno ukupno, 3,5 milijuna kuna.

Od društava i udruženja u Njemačkoj, sredstva su dobili: Njemačko društvo za kroatistiku, Hrvatsko prosvjetno društvo, Hrvatska kulturna zajednica ogranak matice hrvatske Wiesbaden, Hrvatsko europsko kulturno društvu, Udruga hrvatskih studenata Muenchen e.V,, Hrvatska kulturna udruga Matica hrvatska e.V. Karlsruhe, Berlinski magazin, Hrvatska zajednica Berlin e.V., Hrvatska katolička zajednica Darmstadt i MNM Mediengestaltung.

Više i detaljnije o dodjeli sredstava na stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments