PISANA RIJEČ I PREŽIVLJAVANJE

tekst: Marko Jareb
Jedan još živući pisac i publicist kaže kako se u socijalizmu za doći do podrobne informiranosti moralo novine čitati izmedju redaka, a u demokratskoj RH da to treba raditi između novina.

Zato su socijala i penzioneri u socijalizmu šetali od institucije do institucije, a danas od kontejnera do kontejnera. Ostvaruju oni svoja socijalna prava i danas u RH, ali to im je samo za puko preživljavanje te su primorani kopati po kontejnerima kako bi dodatno zaradili skupljajući plastičnu ambalažu i tako nešto dodatno sebi priskrbili za život.

Ovako govori jedna mlada znanstvenica iz svoga iskustva:

„Amerika je država utemeljena na striktnim pravilima, osobnim ciljevima koje pokreće novac i socijalnom neovisnošću kao nigdje u svijetu. To posebno dolazi do izražaja u New Yorku, gdje je pohlepa vrlina, a sebičnost prvo pravilo preživljavanja. New York je igralište za samce, mlade i ambiciozne individualce te sve koji žele živjeti život u svoj njegovoj punoći. Hrvatska je jednostavno dom i na emocionalnom nivou ima sve ono što Amerika nema.“

Ima li i u Americi danas onih koji kopaju po konternerima ili nema? Je li još u Americi vrijedi pravilo kako je bolje da se o nečemu govori ili piše išta negoli ništa?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments