SPOMEN NA ČLANA I PRIJATELJA

U Hrvatskoj zajednici Berlin održan prigodan komemorativni skup u povodu smrti dugogodišnjeg člana, Ivice Vrdoljaka

tekst i foto: Sonja Breljak
002U Berlinu je 12. veljače iznenada, u  65. godini života, preminuo Ivica Vrdoljak.

Tim povodom je u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici Berlin, koje je Ivica Vrdoljak bio dugogodišnji (0d 1994. godine) član, i deset godina i član uprave Zajednice, održan prigodan, komemorativni skup koji je okupio brojne članove, poznanike i prijatelje pokojnika i njegove obitelji.

S početka sedamdestih pogled na valove, kamen i ljude Šibenika, Dalmacije i Hrvatske, zamijenio je velegradskom vrevom njemačke metropole, ulicama Kreuzberga. Mladost je to, njegove rane dvadesete. A jašta je nego, već kao i svatko od onih koji krenu u svijet, smišljao kako će biti tek godinu koju …

Vrijeme i život preolete kao u hipu. Okreneš se i već si tu četrdeset i više …

Ah to vrijeme …ispunile ga kod Ive važne svari …obitelj, Mercedes, Rogoznica, ribarenje, bowling. I Zajednica.  Baš ova, i baš vi, jer s puno je vas dijelio vrijeme i doživljaje , nevažno je li to prostor ovaj ili neki drugi. U upravnom odboru od 1994 do 2004. Deset punih godina. Pristupnicu je potpisao 14.02.1994. godine.

Ivana sam upoznala u Zajednici tamo negdje dvijeitisućite. Moj dojam: – čvrst, jak, vrijedan, srdačan, komunikativan, korektan …stavljam u grupu ljudi koje s razlogom, poradi njihove postojanosti,  nazivam – Hrast.

Zadnji puta smo se, nakon dužeg vremena, sreli upravo ovdje za nedavne božićne proslave.

Kad netko ode, a to je onima kojima je stalo, uvijek iznenada i prebrzo, onda su susreti, događaji, doživljaji, sjećanja …topla, sretna, tužna, vesela …ono najdragocjenije po čemu i dalje među nama ostaje i živi, i po čemu ga često spominjemo i dugo pamtimo, rekoh ovom prigodom.

Tog zajedničkog vremenu i sjećanja na to vrijeme, spomenula se i članica Zajednice, Jelena Knezović. Podsjetila se na druženje i rad u Zajednici s Ivicom Vrdoljakom, na njegov  trud oko priređivanja Dalmatinskih zabava, na sudjelovanje u skečevima ...Čovjek je tek točka u univerzumu, tako je mala, a  njegov gubitak je tako velik, rekla je, između ostalog, u ovom toplom podsjećanju Jelena.

Dosadašnja dopredsjednica Hrvatske zajednice ( u ostavci) Mira Kiš je, u ime Zajednice izrazila sućut obitelji Vrdoljak, supruzi Anđeki, sinu Danijelu i kćerki Mireli.

Izmolio se Oče naš, Zdravo Marijo, Slava ocu i Pokoj vječni te se ostalo, uz posluženje koje je priredila Zajednica, u dužem druženju i razgovoru, sjećanju i spomenu na pokojnika.

Ispraćaj na posljednje počivalište u domovini, pokojnog Ivice Vrdoljaka je u ponedjeljak, 23. veljače u 17 sati ispred crkve Svetog Sebastiana, u Weddingu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments