AMAC PRIPREMA PROSLAVU 20.OBLJETNICE OSNUTKA

SA SKUPŠTINE UDRUŽENJA BIVŠIH STUDENATA I PRIJATELJA HRVATSKIH SVEUČILIŠTA
Mainz/AMA Croaticae -Deutschland e.V. odnosno Almae Matris Alumni Croaticae, ili još jasnije …Udruženje bivših studenata i prijatelja hrvatskih sveučilišta,  održalo je u subotu, 2. travnja,  izbornu skupštinu. Za predsjednicu je ponovno izabrana Aleksandra Brnetić iz Berlina. Za potpredsjednika je izabran dipl.-geol. Hans-Jürgen Anderle iz Wiesbadena, a za blagajnicu dipl.-ing. Ljiljana Škarjan iz Bad Homburga.
U predsjedništvo udruženja je ušla i dr. Marija Dragica Anderle iz Wiesbadena kao i dipl.-ing. Mladen Jonke iz Zagreba, dipl.-ing. Ivan Orešković iz Frankfurta na Majni te prof. dr. Ludwig Steindorff iz Kiela. Kontrolori blagajne su Ranko Ćetković iz Frankfurta na Majni i Milorad Milenković iz Offenbacha na Majni. Novoizabrano predsjedništvo ima mandat od dvije godine.
Skupština je donijela odluku o dva važna buduća projekta. Prvi projekt  AMAC – Deutschland namjerava ostvariti na jesen, nastupom na Frankfurtskom sajmu knjiga koji se održava od 12. do 16. listopada. Udruga planira tada, predzadnjeg dana sajma na hrvatskom štandu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske održati svoju već tradicionalnu književnu tribinu.
Drugi projekt je sadržan u planiranju proslave 20. obljetnice osnivanja AMACA. Sudionici skupštine su  jednoglasno izrazili želju da se proslava održi u Frankfurtu, da se u organizaciju proslave uključi i članove osnivače te da se u svakom slučaju poradi na izdavanju prigodne monografije. Proslava bi se trebala održati krajem 2012. godine …stoji u priopćenju koje je nakon izborne skupštine, u ime AMACA, potpisala i odaslala javnosti, predsjednica Aleksandra Brnetić.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Poštovani Svakako da je ovo nakanjeno vrijedno pohvale od Mainz/AMA Croaticae -Deutschland e.V. odnosno Almae Matris Alumni Croaticae nešto mi govori da može i više osim samo predstava knjiga i proslava 20 godišnjice. Treba je doći na ideju još više o okupljanju mlađi naraštaja,koji studiraju diljem Njemačke neki su završili svoje zvanje i struku,nebi išli u neku političku stranku,ali će rado učestvovati u daljnjem razvoju Hrvatske pa bi i na ovaj način mogli pomoći također i u daljnjem razvoju,društva i hrvatskih udruga i klubova te proraditi zajednički na raznim društvenim i gospodarskim prograima i za one koji odlaze u Hrvatsku… Read more »