PREMINULA MIRA MARTINOVIĆ

U petak, 08. siječnja, u bolnici u Pakracu je, u 75. godini života, preminula Mira Martinović. 

Mira Martinović, djevojačkog prezimena Ciprijanovic, rođena je  27. siječnja 1945. godine u selu Rajić kod Novske. Pripadnica je prve generacije iseljenika. U Berlin je došla 1969. godine. Radila je kratko vrijeme u tvrtki Bosch a onda do mirovine u AEG.

Mira je bila dugogodišnja članica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin. Zajedno sa suprugom Fabijanom Fabom, djelovala je i s našim ljudima se u Hrvatskoj zajednici Berlin družila još od 1990. godine.

Bila je aktivan član Zajednice, vrlo angažirana u sakupljanju pomoći za Hrvatsku, naročito za Novsku, porušenu crkvu u Rajiću. Pokojna Mira je u Zajednici brinula i o nošnjama folklora, uređenju prostora i radu u kuhinji Zajednice te bila rado viđena u svima aktivnostima i druženjima. Ona i suprug su bili vrlo aktivni, a njihov sin je jedno vrijeme bio najmlađi dopredsjednik Zajednice.

Prije šest godina Mira je sa suprugom preselila u Brestaču kod Novske gdje će i biti pokop u utorak, 12.01.2021. u 12 sati.

Hrvatki glas Berlin s poštovanjem izražava iskrenu i toplu sućut Mirinom suprugu Fabijanu, djeci Renati i Goranu kao i cijeloj obitelji i bliskim prijateljima pokojnice. Počivala u miru Božjemu!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments