IZLOŽBA O PRAVIMA ŽENA

Izložba o pravima žena u Landesmuseum Zürich traje do 18.07.2021.

Zürich/ U švicarskom državnom muzeju u Zürichu u tijeku je  izložba naslova “Prava žena”/ “Frauen.Rechte” koja traje sve do 18.07.2021. godine.

Izložba pokazuje da Deklaracija o ljudskim pravima u Francuskoj revoluciji i nije bila početak borbe za jednaka prava muškaraca i žena.

Švicarke su dugo bile isključene iz građanskih i političkih prava. Put do uvođenja ženskog prava glasa 1971. i članka o jednakosti 1981. bio je krševit i žestoko osporavan. Otkako su ljudska i građanska prava iz 1789. godine “slobodne muškarce” proglasili politički odgovornima, žene se bore za jednakost. A o tome i danas pregovaraju žene i muškarci.

Pedeset godina nakon uvođenja ženskog prava glasa u Švicarskoj, izložba u Državnom muzeju osvjetljava borbu za ženska prava u Švicarskoj koja traje više od 200 godina.

Pored značajnih eksponata pozajmljenih od švicarskih institucija, izložba predstavlja i  izvanredne dokaze iz međunarodnih zbirki.

Ulaznica za odrasle je 10 CHF, s popustom za studente i umirovljenike je 8 CHF, za djecu i mlade do 16 godina je besplatno.

Landesmuseum Zürich je na adresi: Museumstrasse 2, 8021 Zürich.

Više o izložbi, posjetu i mogućnosti virtualnog pregleda, pogledati na OVOM LINKU.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments