IZLOŽBA O INFORMIRANJU U DOMOVINSKOM RATU

U Vinkovcima danas  otvaranje izložbe naslova INFORMIRANJE U DOMOVINSKOM RATU

prilog: Ivana Rora

Vinkovci/ U organizaciji Hrvatske matice iseljenika – Podružnice Vukovar, Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci te Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima u petak, 11. ožujka u 19 sati će u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, biti otvorena izložba naslova INFORMIRANJE U DOMOVINSKOM RATU.

Izložba je posvećena Uredu za prihvat stranih novinara –  FOREGIN PRESS BUERAU, te važnoj ulozi Hrvatske matice iseljenika u tim ratnim vremenima u Hrvatskoj.

Ova izložba prikazuje ulogu mladih hrvatskih iseljenika tijekom Domovinskog rata u informiranju stranih medija o istini o agresiji na Hrvatsku. Mladi hrvatski iseljenici završavajući svoje fakultete, vraćali su se u Hrvatsku i djelovali u okviru ovog ureda kao vrsni poznavatelji stranih jezika, pružajući informacije stranim novinarima o istini, te su ih vodili kroz sva bojišta

u Hrvatskoj, a često su bili i njihovi prevoditelji s hrvatskog jezika na strane jezike. Organizirali su i brojne donacije hrvatskoj vojsci, koje su bile od velike pomoći u obrani Domovine.

Dio tih tadašnjih mladih volontera danas su poznati saborski zastupnici, ministri, ravnatelji hrvatskih državnih institucija, veleposlanici RH u svijetu….

Foregin Press Bureau osnovan je na inicijativu Hrvata iz Amerike s ciljem pomoći Hrvatskoj u Domovinskom ratu.

Ovaj događaj možete pratiti i putem ZOOM aplikacije: https://us06web.zoom.us/j/86935093182?pwd=RDBlZ3pUSG14MnhPUUxBb2dQeHVBdz09

U programu sudjeluju nekadašnji djelatnici ovoga ureda, koji će govoriti o brojnim zanimljivim zgodama iz rada ovog ureda.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments