MARUL I JUDITA – PRIČA GLASOVITA

Književno glazbena večer povodom Godine Marka Marulića i Mjeseca hrvatske knjige, 11.11.2024. u 18 sati u Veleposlanstvu RH u Berlinu. Pridružite nam se!

Berlin/ Ne damo da nam “iscuri” 2024. godina, označena kao Godina Marka Marulića a da i mi u Berlinu, na čijem trgu Marulov lik stoji od dvije tisućite godine, ne damo i svoj doprinos slavljenju nekoga koga povijest i književnost pamte stoljećima.

Što morate učiniti da vas se spominje i pet stotina godina nakon vašeg odlaska s ovoga svijeta? I što je to učinio Marko Marulić da bi bio zvan ocem hrvatske književnosti?

O Marku Maruliću, značaju njegova djela i njegovoj “priči glasovitoj”, o Juditi, na jeziku domaćem, a prigodno, u Mjesecu hrvatske knjige, govorit ćemo, a svakako i zapjevati u ponedjeljak 11.11.2024. u 18 sati, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske, na adresi Ahornstrase 4, 10787 Berlin.

Svoje ruke oko ove večeri skopili su, dakle organiziraju i sudjeluju: Hrvatska nastava Berlin, Hrvatski glas Berlin, HKD V.F. Mažuranić, potom cijenjena operna diva Evelin Novak, pjevačka skupina Hrvatske zajednice Berlin i Muška klapa Poverello.

Pridružite nam se!

Ulaz je slobodan uz najave dolaska do 8.11. na: rsvp.berlin@mvep.hr

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments