NJEMAČKO-HRVATSKI DRŽAVNI RAZGOVORI

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova dolazi u dvodnevni službeni posjet njemačkoj prijestolnici

Berlin/ Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će, prema informacijama iz Veleposlanstva RH u Njemačkoj, u četvrtak i petak, 24. i 25. ožujka 2022. godine, u posjetu SR Njemačkoj.

Prvog dana posjeta ministar će se susresti s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock, nakon čega su predviđene zajedničke izjave za medije.

Istoga dana predviđen je susret ministra vanjskih i europskih poslova s predstavnicima i članovima hrvatske zajednice.

U petak, 25. ožujka, ministar Grlić Radman će posjet nastaviti susretima s posebnim izaslanikom savezne vlade za zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom i savjetnikom za vanjsku i sigurnosnu politiku saveznog kancelara Jensom Plötnerom.

S njemačkom ministricom vanjskih poslova razgovarat ću o daljem jačanju zajedništva prema zajedničkom Akcijskog plana. Razgovarat ćemo o aktualnoj situaciji u Europi i svijetu, o predanosti zajedničkim europskim vrijednostima, o budućim odnosima, jačanju gospodarstva, o Covidu, turizmu jer su Nijemci poznati kao Turisti koji u velikom broju dolaze u Hrvatsku i vole Hrvatsku, o pitanjima Zapadnog Balkana, ministrica je nedavno posjetila sve zemlje zapadnog Balkana i  naravno razgovarat ćemo i o Bosni i Hercegovini i njenoj konstitutivnosti... rekao je između ostalog ministar Grlić Radman u izjavi za hrvatske medije uoči putovanja za Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments