I HRVATSKA PJESMA NA SUSRETU KULTURA

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin sudjelovala na Susretu kultura.

Berlin/ Hrvatka kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin sudjelovala je u programu manifestacije naslova “Die Begegnung der Kulturen”/ “Susret kultura” održnom u netom prošlo subotnje popodne na  Lipschitzplatz, u organizaciji Interkulturele Treffpunkt ImPuls e.V. i Neuköln Dialogue.

Među dvadesetak sudionika, raznih kulturno-umjeničkih udruženja koja djeluju u Berlinu, Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin predstavila se ovaj puta pjesmom, točnije, starim, tradicijskim napjevima poput “Moj dragane” i “Sve se more”.

“Susret kultura” – festival koji povezuje posjetitelje kroz druženje, glazbu i kulturu, održava se od 2008. godine. Manifestacija je ove godine po prvi puta održana pod vedrim nebom koje i nije baš sasvim “bilo milostivo”. No, to nije omelo izvođače izvesti svoj program i predstaviti svoje aktivnosti.

Netom prije našeg nastupa pljusak je natjerao sve gledatelje skloniti se. Sačekalo se malo a kad smo napokon počele pjevati, svi su se ponovo približili pozornici. Malo smo i pokisle, pjevale i bez ozvučenja ali vrlo smo sretne da smo našim nastupom doprinijele ostvarenju ovog lijepog kulturnog događaja, rekla nam je Karmen Meić, predsjednica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin.

Inače, probe tradicijskog pjevanja i folklor (za djecu i odrasle) Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin održavaju se petkom, u popodnevnim satima i otvorene su svima koji im se žele pridružiti. Probe su od 17 do 18 sati za mali folklor, od 18 do 19 sati za tradicijsko pjevanje i od 19 do 21 sat za veliki folklor, na adresi: Bergmannstrasse 29  10961 Berlin.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments