PREMINUO ADAM ŠOKČEVIĆ

U 75. godini života preminuo je Adam Šokčević, svojevremeno naš dugogodišnji berlinski sugrađanin, pripadnik prve iseljeničke generacije i povratnik u Hrvatsku.

Naš Hrvatski glas Berlin osnovali smo, pokrenuli i evo, više od desetljeća njegovali kako bi vijesti iz iseljeništva u domovinu i iz domovine k iseljeništvu putovale brže, češće i sadržajnije. Bilo je i ima puno lijepih vijesti s obje strane.

A dogode se i one koje radije i ne želimo čuti, za koje bismo rado da ih i nije bilo, poput ove jučerašnje.

U 75. godini života je u Josipovcu kod Osijeka, nakon duge i teške bolesti, preminuo Adam Šokčević.

Adam je rođen 1948. godine. U Berlin je stigao krajem šezdesetih godina, s prvom iseljeničkom generacijom a vratio se s kraja devedesetih, u Josipovac, gdje je sa suprugom Katicom provodio umirovljeničke dane. Adam je po stuci bio tehnolog, prema sjećanju berlinskih sugrađana, blage naravi, plemenite duše i impozantnog i lijepog glasa, a prema njegovu pripovijedanju i posljednji iz loze plemićke obitelji Šokčević.

Vijest o odlasku Adama Šokčevića javili su nam naši iseljenici i povratnici, Marija i Alfred Matijašević koji su zajedno s njim dugo godina pjevali u Crkvenom zboru Hrvatske katoličke misije Berlin a potvrdila i Elizabeta Kopić, dopredsjednica Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e.V.,  kojeg je pokojni Adam svojevremeno bio dugogodišnji član a koja je stupila u kontakt sa suprugom pokojnika te u ime berlinskih Brođana izrazila žaljenje i toplu sućut i poslala vijenac cvijeća kao posljednji pozdrav iz Berlina.

Pokop pokojnog Adama Šokčevića je sutra, u subotu, 12.11.2022. u 12.30, na groblju Kravice u Josipovcu.

Pokoj vječni daruj Mu, Gospodine. Počivao u miru Božjem.

Supruzi Katici, rodbini i prijateljima pokojnog Adama, u ime Uredništva Hrvatskoga glasa Berlin, izražavamo toplu sućut.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments