JUBILARNE OBLJETNICE MATICE HRVATSKE

Obilježavanje  30. obljetnice utemeljenja Matice hrvatske za Ruhrsko područje i 180. obljetnice utemeljenja matice hrvatske.

Bochum/ Matica hrvatska za Ruhrsko područje svečano obilježava 30. obljetnicu utemeljenja, kao i 180. obljetnicu utemeljenja Matice hrvatske.

Ova svečanost je u subotu 12.11.2022. u 18:00 sati (ulaz od 17h) u Franziskus‐Saal, Auf der Markscheide 34, 44807 Bochum.

U programu svečane proslave obljenica sudjeluje predsjednik Matice hrvatske za Ruhrgebiet, Mijo Nuić. Pozdravnu riječ će reći i glavni konzul Republike Hrvatske u Düsseldorf-u gosp. dr. sc. Ivan Bulić, s povijesnim osvrtom na stvaranje i rad središnjice Matice hrvatske – 180 godina Matice hrvatske kao i počasni predsjednik prof.dr Veselić s osvrtom na stvaranje i rad MhzRp – 30 godina Matice hrvatske za Ruhrsko područje.

Nastupit će i prof. Maje Štrkalj na violini a čitat će se i nekoliko pjesama i ulomaka najboljih dječijih radova Međunarodnih likovno – literarnih natječaja „Ruke su život – 2021“ i Mudrost osmijeha,a ne podsmijeha – 2022“

Na kraju će uslijediti Večernji domjenak kao i Zabavno-glazbeni program tamburaškog sastava iz Wuppertal-a.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments