POD KRINKOM LAŽNE DEMOKRACIJE

Dovodi li pretjerani materijalizam u pitanje ljudsku civilizaciju!?

piše: Žarko Delač

Razorni potres u Turskoj i Siriji iznio je na vidjelo slabosti u protupotresnoj izgradnji i kršenje postojećih zakonskih propisa velikog broja građevinskih poduzetnika. Naravno kako je u to umiješana i birokracija i podmićeni službenici koji su nezakonite radnje odobravali.

Posljedice su vidljive, a zbog nagomilanih milijuna neke od valuta u džepovima pojedinaca, bespotrebno je smrtno stradalo na tisuće ljudi.

Nažalost, građevinska mafija nije prisutna samo u “tamo nekim državama”, već nažalost i kod nas. Srećom, žrtve od površne gradnje za vrijeme naših potresa bile su daleko manje ali uništavanje prirode i devastiranje jadranske obale kontinuirano je prisutno. I to sve zbog egoističnih interesa pojedinaca koji ne mare za druge, jer “bitno je da je njima što bolje”. Jer, ako već nogometaši zarađuju nezamislive svote novaca, zašto i oni ne bi imali nekoliko stanova i nekretnina diljem svijeta, jahti, skupocjenih satova i objesnih vozila!?

Nedavni potres pokazao je kako se na ovoj nesreći zarađuje i na drugačiji način. Društvene su mreže naime preplavili prizori nesvakidašnjih pojava na nebu (Isusa, anđela, sklopljene ruke…) koje se munjevite šire i dijele, a autorima donose popriličnu zaradu. Lakovjerni korisnici interneta nisu niti svjesni obmana i laži pa tako svojim aktivnostima samo pogoduju beskrupuloznim i nemoralnim autorima raznoraznih video uradaka.

Općenito gledajući, današnji se društveni sustav u tzv. civiliziranom svijetu zasniva uglavnom na koristoljublju i iskorištavanju drugih i to pod krinkom lažne demokracije. Ponekad i nema krinke. Tako za javni susret gospodarstvenika u Davosu ne možemo reći drugo, nego da je u funkciji stvaranja globalnog tržišta i mehanizama kako bi bogati, koji privatnim zrakoplovima dolaze na taj skup, bili još bogatiji. Političari, svjesno ili nesvjesno, u tom su im naumu samo pomoćni alati.

Tako možemo jednostavno zaključiti i kako se i rat u Ukrajini vodi zbog ogromnih rudnih i poljoprivrednih resursa koje žele posjedovati brojni tajkuni i ruski oligarsi. I upravo su oni potaknuli i naveli političare na agresiju i rat, a narod koji je prisiljen u rovovima čuvati svoju glavu, nitko onako ništa niti ne pita.

Usporedbe radi, Domovinski rat je imao drugačiji cilj jer mi nemamo nuklearne elektrane, zalihe litija i zlata ili ogromne poljoprivredne resurse. No, zbog toga je i izostala međunarodna pomoć i čak nam je nametnut embargo na nabavu oružja.

Da se sve vrti oko zarade i uskog kruga pohlepnih pojedinaca i obitelji, možemo vidjeti i na primjerima političkih događanja i financiranju istih stranaka recimo u Španjolskoj, Hrvatskoj ili Srbiji! Sve su se one preoblikovale iz udruga koje su također prethodno financirali moćnici, a glavni im je politički cilj razbijanje tradicije i zatiranje nacije kako bi se ostvarila globalizacija. Time se ostvaruje lakše zajedničko tržište i gospodarstvo kako bi se profit  mega kompanija i dalje mogao širiti. Bez obzira na štetnost GMO hrane koja nas je preplavila i zračenje elektroničkih uređaja ili nefunkcionalnost električnih vozila koja se nude pod agendom zelene platforme.

U tom rašomonu ključnu ulogu imaju veliki igrači, a ponajviše brojni elektronički divovi upleteni u državne aparate i financijska središta moći. Danas se rijetko tko sjeća kako su se u Hrvatskoj proizvodili autobusi, radio aparati i televizori ili brojni kućanski parati. Sve je to prošlost i posljedica utjecaja globalizacije i jedinstvenog tržišta, a ponekad i naših uvoznih lobija (u stvari mafijaša i sebičnjaka), osobito u prehrani.

Tako su, ne samo naše tržište preplavili kineski elektronički uređaji zbog kojih sada i u SAD-u imaju velikih problema jer su u velikoj mjeri u  funkciji industrijske i vojne špijunaže. Kinezi su u tome prvaci pa nije čudno da se više na mobitelima ne mogu mijenjati baterije i tako su aparati kontinuirano dostupni za špijunske igre.

U svemu tome značajnu ulogu imaju i tajne masonske organizacije jer ne kaže se uzalud “pas koji laje ne grize”. Zbog toga se prosječnom građaninu koji je svakodnevno bombardiran s milijunima informacija teško snaći i nije čudno da se gube i traže pomoć kod psihologa, vračara, ezoterika i u raznim sektama. Pri tome, zaboravljaju da im je pri ruci već više od 2000 godine najbolji lijek i pomoć koji europljanima besplatno nudi kršćanska vjera.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments