SLIKAJU I PIŠU MALI KASTAVCI

prilog: Ankica i Ante Karačić

uredila: Sonja Breljak

Iserlohn/ Stigla nam je pošiljka iz Kastva, točnije iz OŠ. “Milan Brozović”, Kastav, odakle se javljaju učenici 2. a razreda predvođeni mentoricom Maricom Jurić, mag.prim.educ.

Ukoliko ne znate, Kastav je gradić u zapadnom dijelu Primorsko-goranske županije. Sazdan je na 365 metara visokome brijegu ponad Kvarnera, na sjevernome Jadranu. U neposrednoj je blizini Rijeke, važnoga hrvatskoga gospodarskoga i kulturnog središta, i opatijske rivijere, jedne od omiljenijih turističkih odredišta u Hrvatskoj.

No, pogledamo zajedno, što su nam napisali i poslali učenici 2.a razreda OŠ. “Milan Brozović”, Kastav.

Mali Kastavci, kako u potpisu pisma i stoji, pišu sljedeće:

“Poštovana gospođo i gospodine Karačić, šaljemo Vam puno toplih pozdrava iz malog primorskog gradića Kastva, koji je nalazi na brežuljku. Radujemo se svakom Vašem literarnom i likovnom natječaju i vrlo rado sudjelujemo. Mali Kastavci su učenici 2.a razreda koji su vrlo brbljavi, veseli i razigrani. Vole slikati, crtati, pisati, računati, ali i pjevati. Nedavno su naučili i plesati valcer te se radujemo svakoj aktivnosti i natječaju. U blizini naše škole nalazi se i šuma Loza koju često posjećujemo i istražujemo. Tako smo i zamislili da od riječi – priče izrežemo trake, zalijepimo na papir i naslikamo Malika Tintilinića koji se prema legendi skriva iza stabala u našoj šumi.

Srdačan pozdrav, Mali Kastavci”

A u privitku pošiljke i tri slike koje su uradili učenici: Magdalena Jurešić, Ana Čargonja i Borna Jurčić.

Tople pozdrave uzvraćamo i šaljemo ravno u krilo veselim i vrijednim mlim Kastavcima i  njihovoj mentorici.

5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments