IZ ISERLOHNA U KARLOVAC

Međunarodna izložba dječjih likovnih radova Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce s temom „DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ u osnovnoj školi Dubovac u Karlovcu.

Iserlohn-Karlovac/ U pozivnici pristigloj iz Karlovca između ostalog stoji:

“Poštovani, pozivamo Vas u OŠ Dubovac u utorak, 18.4.2023. godine u 13.00 sati na otvorenje Međunarodne izložbe dječjih likovnih radova Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce.

Izložba pod nazivom „DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ je projekt umjetnika Ankice i Ante Krajačić iz Iserlohna u Njemačkoj i Matice hrvatske za Ruhrsko područje.

Ovaj Međunarodni likovno-literarni natječaj raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu Hrvatske u dobi od 1.do 8. razreda osnovne škole, a održava se već 23 godine. Natjecanjem je do sada obuhvaćeno 30 zemalja. Na ovogodišnji natječaj je pristiglo 1500 radova iz 150 škola od 200 nastavnika iz 10 zemalja. Žiri su činili dr. Rainhard Veit, direktor umjetničke škole i Reiner Danne, direktor Gradske galerije iz Iserlohna.

Među pohvaljenim i nagrađenim učenicima su i učenici našeg Grada i Županije. Popis nagrađenih i pohvaljenih učenika možete pročitati na poveznici:  https://hrvatskiglas-berlin.eu/?p=224159

Likovno – literarni natječaj „Drvo/ mudrost – znanje – križ – stablo“ održava se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika, u suradnji Matice hrvatske za Ruhrsko područje i internetskog portala Hrvatski Glas Berlin.”

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments