DO UMJETNIČKOG DOŽIVLJAJA I DIGITALNIM PUTEM

I pet djela hrvatskog slikara Petra Šibenika predstavljena digitalnim putem na berlinskoj izložbi u organizaciji Davinci Art Agency.

prilog: Sonja Breljak

Berlin/ Na prestižnoj adresi, Berlin Capital Club koji se nalazi u sklopu poznatog hotela Hilton, otvorena je izložba umjetničkih djela suvremenih umjetnika u organizaciji umjetničke agencije Davinci Art Agency.

Izložba je dojmljiv pregled više od dvije stotine umjetničkih djela.

Pojedina djela i njihovi autori bila su izložena oku publike u realnom prostoru a brojna druga doživjela su svoju digitalnu prezentaciju.

Među autorima čija su djela bila predstavljena u Berlin Capital Clubu su i Emad i Nizar Alhattab i Bahaa Alhousary iz Sirije, Hannah Niemeyer, Andy Kwiatkowsky, Christian Schanze i Nika Bakhia iz Njemačke, Pier Giovanni Fantina Sanchez iz Italije, Juan Miguel Restrepo Valdes iz Španije, Palenstinci Ahmad Shamma i Reema Almazayyen…

Hrvatski slikar Petar Šibenik ovom je prigodom predstavljen digitalnim putem. Davinci Art Agency je na ovaj način predstavila pet slika našeg umjetnika. Slike su naslova “Djevojka sa šestinskim kišobranom”, “Kapelica u Bavarskoj”,  “Jack und Rose”, “Leonardo DiCaprio” i slika koju smo imali prigodu vidjeti i na prošlom berlinskom predstavljanju Petra Šibenika u berlinskom hotelu Adlon, naslova “Stop rasizm” ili “Black and white”, kako je nazvana u digitalnom katalogu Davinci Art Agency.

O izložbi i umjetnicima, te vezi i suradnji s našim umjetnikom razgovarali smo s organizatorima prezentacije i voditeljima Davinci Art Agency. Christian Metzger i Josephine Stamm prenijeli su nam svoje oduševljenje poslom kojim se bave. Agencija je nova, postoji od 2022. godine i na neki način je odgovor na vrijeme iza, koje je onemogućavalo direktne kontakte umjetnosti i njenih ljubitelja. Cilj agencije je načiniti mrežu, povezati umjetnike, uspostaviti kontakte s potencijalnim kupcima djela, te objema stranama olakšati posredovanje, odnosno umjetnike ratesteretiti organizacijskog i posredovnog opterećenja te im osloboditi vrijeme za njihovu kreativnost. Agencija nastoji “skratiti” put od umjetnika do publike kako bi od toga umjetnost profitirala i umjetnici se mogli koncentrirati na svoj umjetnički izričaj bez straha za egzistenciju.

Posebno pohvalno se Christian Metzger izrazio o umjetnosti Petra Šibenika. Njegovim radovima ga je, kako je rekao, privukla duhovnost i odnos prema vjeri, prema Bogu, koju u brojnim radovima izražava. Osjetio je povezanost s umjetnikom, njegovu autentičnost i kvalitetu, te mu je veoma drago da su djela Petra Šibenika u katalogu Davinci Art Agency.

Izložba i druženje umjetnika, te digitalni pregled slika u Berlin Capital Clubu potrajali su satima a kontakti, suradnja i komunikcija, posredovanje i prodaja će se sasvim sigurno nastaviti i dugo nakon ovog događaja.

Sve su na ovoj umjetničkoj prezentaciji, jednom ugodnom multimedijalnom događaju i doživljaju, što se u organizaciji Davinci Art Agency održao u Berlin Capital Clubu, glazbom upotpunili izvrsni pjevač i gitarist Justin McConvile i čelist Tristan Xavier Köster.

Tople čestitke našem umjetniku, Petru Šibeniku na sudjelovanju u berlinskoj prezentaciji. Bilo je digitalno ali bilo je veoma lijepo vidjeti njegove slike u izvrsnom društvu.

Moje je poslanje svojim umjetničkim djelima uljepšati ovaj svijet učiniti ga boljim i ugodnijim mjestom, i za mene je velika radost kad se ljudi raduju s slikama koje sam naslikao.”, rekao je Petar Šibenik jednom prigodom. Ta radost potvrdila se i u Berlinu.

..

..

..

..

 

 

 

 

 

4.3 3 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments