DJEČJI LIKOVNI RADOVI U KARLOVCU

prilog: Aleksandra Škrtić

Karlovac/ U OŠ Dubovac u Karlovcu otvorena je Međunarodna izložba dječjih likovnih radova Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce. Izložba pod nazivom „DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ je projekt umjetnika Ankice i Ante Karačić iz Iserlohna u Njemačkoj i Matice hrvatske za Ruhrsko područje.

Nakon uvodne riječi ravnateljice škole Irmeline Sablić, kratkog osvrta na izložbu Ante Karačića i Aleksandre Škrtić izložbu je otvorila zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar koja je ovom prigodom čestitala učenicima na iznimnim radovima, te zahvalila inicijatorima ovog projekta što njeguju tradiciju i prenose glas Hrvatske diljem granica naše Domovine.

Uz brojne učenike, učitelje i roditelje, otvorenju su nazočili i predstavnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika Alen Matanić te pročelnica grada Karlovca za društvene djelatnosti Draženka Sila- Ljubenko.

Među pohvaljenim i nagrađenim učenicima su učenici  grada Karlovca i Karlovačke županije, te je ovom prilikom Ankica Karačić  podijelila diplome nagrađenim učenicima OŠ Dubovac.

U kategoriji od 1- 4 razreda Korini Eror (4.razred), Idi Car (1.razred), Lari Brkljčić (4. razred) i Filipu Bajtu (2. razred). U kategoriji učenika od 5-8 razreda drugo mjesto osvojio je Domagoj Halovanić (7.razred) i treće Lana Laskač (7.razred). Četvrto mjesto osvojili su učenici Majda Tirsek (8.razred) iz OŠ Vojnić i  Margareta Matijašić (6.razred) iz Prve OŠ Ogulin.

4 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments