WELLEBITOV LJETNI KONCERT

Ljetni koncert Tamburaškog orkestra Wellebit 1902 je u subotu, 03. lipnja u evangeličko-metodističkoj Lindenkirche.

tekst i foto: HGB/ S.B.

Berlin/ Tambouraschen Chor Wellebit 1902 ponovo nastupa!

Nakon razdoblja pandemije, evo i najave prvog ljetnog koncerta naših prijatelja Nijemaca i njihova a i našeg, po imenu i podrijetlu, pjesmama i melodijama, Tamburaškog orkestra Wellebit 1902.

Da zna pokojni Franz Krznar, njegov osnivač, da se glazbeno društvo koje je osnovao te daleke 1902. godine, aktivno održalo sve do današnjih dana, sigurno bi bio jako zadovoljan.

Ovaj orkestar je od njegova osnutka pa sve do danas, zadržao i na najljepši mogući način širio i pozitivno promovirao dijelove hrvatskoga identiteta, glazbu, jezik, boje zastave, originalna glazbala i, što je i najvažnije, prijateljstvo prema Hrvatima i Hrvatskoj.

Nakon nedavnog i više nego uspješnog nastupa u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu, evo i Wellebitova tradicionalnog ljetnog koncerta u Lindenkirche.

Koncert je u subotu, 3.06.2023. u 17 sati, na adresi: Tessenow-/Wilhelm-Gericke-Str. 13437 Berlin-Wittenau. 

Uz Wellebit će ovom prigodom nastupiti i vokalna solistica Milica Kräft. 

Voditelj orkestra, Horst Bude, promidžbenom najavom, a bome i mi iz Hrvatskog glasa Berlin ovom objavom, poziva/mo zaljubljenike u glazbu, tamburice, mandoline i gitare, glazbu iz Hrvatske i cijeloga svijeta. Idemo na Wellebitov koncert!

Ulaz je besplatan, a dragovoljni novčani prilog može se ostaviti na kraju koncerta, na izlazu iz crkve.

Vidimo se na koncertu 03. lipnja!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments