PROMOCIJA SLIKOVNICE „RADOZNALA NORA“

U Splitu promovirana slikovnica „RADOZNALA NORA“ naše suradnice Marice Žanetić Malenica i ilustratorice Done Tomić.

Split/ U GK Marka Marulića u Splitu održana je 11. listopada promocija slikovnice „RADOZNALA NORA“ naše suradnice Marice Žanetić Malenica i ilustratorice Done Tomić.
Slikovnicu namijenjenu djeci predškolskog uzrasta uredila je Irena Stanić Rašin, a nakladnik je Svinjceza Zagreb.

Moderatorica programa bila je Vesna Jukić-Oštrek, a u njemu su sudjelovala djeca iz DV „Radost“ i DV „Marjan“, autorice i odgojiteljica Nediljka Rađa koja je govorila o blagotvornom učinku čitanja slikovnica djeci u najranijoj dobi.

Kako se 11. listopada obilježava Međunarodni dan djevojčica prvi dio programa bio je posvećen djevojčicama.

U slikovnici se rimovanim stihovima opisuju aktivnosti djevojčice Nore tijekom jednog dana  i to od buđenja i ustajanja do odlaska na počinak.

Dan u životu djevojčice Nore prepun je zanimljivih događaja. Dječja mašta raste i buja u okruženju toploga doma, u kojemu ljubav i pažnja ukućana potiču radoznalost, istraživanje i otkrivanje. Veliki stan u ovoj divno ilustriranoj i toploj priči u stihovima postaje veliki svijet za učenje kroz igru uz razne sadržaje kojima pridonose živi (baka, djed, otac i majka) i neživi likovi (pokućstvo, knjige, igračke). Nora će se, uz neometano vrijeme za maštovitu igru i zamišljanju onoga što se krije iza vrata hladnjaka i ormara ili ispod pokrivača, družiti i s knjigama, sama ili u majčinu društvu, a rado će i pomoći baki u jednostavnim poslovima. U poslijepodnevnim se satima okoliš proširuje i na susjedstvo da bi se, nakon dobro obavljena druženja i igre, umorno dječje tijelo i glava puna utisaka ugodno skrasili u svom krevetu uz omiljenu lutku, djeca brzo odrastu, a na odraslima je da im omoguće sretno i dobro odrastanje jer „iz sretna djetinjstva niču i sretni ljudi.“ (Irena Stanić Rašin, urednica)

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments