ODRŽATI TRADICIJU I NARODNE OBIČAJE

Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden organizira proslavu Martinja u subotu, 11.11. 2023. godine.

prilog: Ivica Košak

Wiesbaden/ Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden, Ogranak Matice hrvatske Wiesbaden, organizira proslavu Martinja u subotu, 11.11. 2023. godine, u 19:30 sati, Holsteinstraße 15a, (ugao Waldstraße) Wiesbaden.

Nismo ponekad ni svjesni kako unatoč svemu i za mnoge teškom vremenu u kojem živimo, cijelo vrijeme imamo jedno bogatstvo koje nam nitko, pa čak ni zaborav ne može oduzeti:- Tradicija i narodni običaji!

A Martinje je puno više od praznika vezanog za vino i veselje bar što se tiče HKZ/OMH-Wi i već tradicionalnog događanja pod nazivom Martinje.  Jer kada spojiš narodnu veselicu, kada se družiš s domaćim ljudima, onda svatko od nas može kazati da je ispunio jedan dobar dan.

Ove godine i više od toga Slaven Ljiljanić, istaknuti član Hrvatske kulturne zajednice / Ogranaka Matice hrvatske

u Wiesbadenu hrvatske zajednice i član Župnoga vijeća Hrvatske katoličke župe u Wiesbadenu; preminuo je u 58. godini života.

Posljednja počast preminulom kolegi bit će odana  povodom susreta Hrvatske kulturne zajednice / Ogranaka Matice hrvatske iz Wiesbadena.

Bit će to  susret u živo, a za one udaljene i na videokonferenciji ZOOM https://t1p.de/hkz-susret

Sudjelujte u našem radu, a pozovite i Vaše prijatelje! Proslijedite našu pozivnicu na društvenim mrežama i Vašim prijateljima.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments