DAROVI DJECI U KLAIĆEVOJ

Sveti Nikola za svoj dan posjetio djecu u Klaićevoj: održana humanitarna akcija „Djeca Hrvatske za djecu Klaićeve – Želim ti osmjeh“

Mihovil Rora, PR podrška Gradu svetog Nikole

Zagreb, 6. prosinca 2023. – U ovo blagdansko vrijeme, čaroliju osmjeha zaslužuje svatko, pa i mališani Klinike za dječje bolesti Zagreb. Kako bi se darivanjem djeci barem na trenutak donijelo blagdansko ozračje i veselje, organizatori projekta Grada Sv. Nikole zajedno s poznatim sportašima, influencerima te partnerima posjetili su bolnicu u Klaićevoj donoseći prigodne humanitarne darove za ugodniji bolnički boravak.

Tako su marljivog Svetog Nikolu koji je posjetio mnoštvo djece u nekoliko bolničkih odjela pratili Matea Parlov Koštro, viceprvakinja Europa u maratonu te hrvatska olimpijka, Kristian Vincetić, osvajač medalja u plivanju i hrvatski paraolimpijac, Anđela Mužinić Vincetić, osvajačica medalja u stolnom tenisu i hrvatska paraolimpijka te Juraj Šebalj, višestruki pobjednik rally utrka i influencer.

Djeca Klaićeve od Svetog Nikole i poznatih sportskih lica kao darove dobili su slatkiše, igračke, grickalice i pića, u skladu s bolničkim propisima kako bi im blagdansko vrijeme prevedeno u hospitalizaciji bilo ljepše. Važnost ovakvih akcija potvrdio je i prof. dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, kao i glavna medicinska sestra Anita Mišković.

Uvijek pozdravljamo ovakve akcije koje boravak djeci u našoj bolnici čini ljepšim iskustvom. Djeca trebaju osjetiti da su, bez obzira na svoje liječenje, dio svakodnevne blagdanske čarolije. Jer dječji osmjeh čini nas jačima“, izjavio je Goran Roić.

Inače, inicijativu organizira portal Wish Mama kao dio projekta Grada Sv. Nikole, u suradnji s Hrvatskim olimpijskom odborom i Hrvatskim paraolimpijskim odborom, kao i partnerskom tvrtkom Toyota.

„Sveti Nikola simbol je dobrog duha blagdanskog vremena, a iz godine u godinu nikad se ne možemo zasititi svojeg humanitarnog doprinosa. Sretna sam vidjeti da je čarolija Grada svetog Nikole stigla i u Klaićevu“, dodala je Diana Mikloš, idejni začetnik i organizator projekta Grada Svetog Nikole te urednica portala.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments