JOŠ TRAJE LIKOVNI NATJEČAJ ZA DJECU

Na likovni natječaj stiglo pismo i radovi djece iz Vrbanje kod Županje.

Iserlohn/ Našim likovnim umjetnicima, Ankici i Anti Karačić, organizatorima 24. po redu likovnog natječaja za našu djecu širom svijeta, ovih dana su puni poštanski sandučići, i oni stvarni a i oni elektronski.

Naime, škole, nastavnici i djeca i dalje šalju svoje likovne radove na temu “Očuvanje i zaštita mora i voda”.

Natječaj traje do kraja veljače. Do kraja ožujka se očekuje izložba u Iserlohnu a onda 8. travnja u institutu Ruđer Bošković u Zagrebu.

Ovaj puta izdvajamo pismo i radove djece 1. a razreda OŠ Mare Švel-Gamiršek iz Vrbanje kod Županje. Zajedno s učitljicom Katicom Vareševac, napisali su sljedeće:

Naše selo je okruženo visokim šumama Špačvanskog bazena kroz kojeg protječu manje rijeke. Za nas su one važne i želimo da i one budu očuvane i čiste. Šaran, štuka, babuška, crvenperka, razne vrste riječnih i barskih kornjača, uživaju u sjeni gorostasnih hrastova sve dok se ne pojavi neodgovorni čovjek i u njihov vodeni svijet unese nemir i neizvjesnost za opstanak. Zato smo mi svojim radovima pokazali nemar čovjeka koji uništava naše slavonske rijeke. Isto tako smo naslikali podvodni svijet, ali i sav životinjski svijet kojima je voda stanište i život. Bijeli, krasni labudovi uživaju u čistoj rijeci, žabe se sunčaju na lopočima i oprezno štite od roda koje su svojim vitkim nogama zagazile u hladnu vodu. Tako treba biti! 

Kako su nastali naši radovi? Na satu Likovne kulture istraživali smo nijasnu plave boje. Budući da je tempera pokrivna boja imali smo podlogu na koju smo sljedeći sat naslikali “Očuvanje zaštite mora i voda”. O svjetlini podloge odlučivali smo se hoće li rad prikazivati onečišćenje ili ljepote vode, hoće li ribice u jednom dijelu rada biti “sretne” a u drugom “zabrinute”.  

Srdačan pozdrav iz Slavonije iz Cvelferije šalju vam učenici 1. a razreda OŠ Mare Švel-Gamiršek iz Vrbanje i učiteljica Katica Vareševac.”

U potpisu ovog pisma, uz onaj učiteljičin, nalaze se i potpisi njenih učenika: Andrea Ilić, Damir Kešinović, David Veselčić, Ana Iličić, Antonio Ejena, Tarja Prister, Melani Sadrić, Jakov Brčić, Karlo Margić, Mia Zorić i Marin Babić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments