OBAVIJEST ZA BIRAČE U AUSTRIJI

Predsjednik Republike Hrvatske donio je 15. ožujka 2024. g. Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. U iseljeništvu su izbori 16. i 17. travnja. Objavljujemo obavijest Veleposlanstva Republike Hravatske u Beču za birače u Austriji.

Izbori u Republici Austriji održat će se 16. i 17. travnja 2024. g. (utorak i srijeda) u vremenu od 7.00 do 19.00 sati u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču (Operngasse 20b, 1040 Wien)

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju.

ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ISTJEČE U SUBOTU, 6. TRAVNJA 2024.

Svoje podatke upisane u registar birača možete provjeriti na poveznici: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/

Ukoliko na predstojećim izborima za zastupnike u Hrvatski sabor želite glasovati u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, potrebno je izvršiti prethodnu/aktivnu registraciju.

Zahtjev za registraciju podnosi se popunjavanjem obrasca za registraciju koji se može predati najkasnije do 06.travnja 2024. godine, i to:

osobno u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču

poštom, ili

putem e-maila u pdf formatu na email adresu: izbori.bec@mvep.hr

Više u OBJAVI

Službenu obavijest Ministarstva pravosuđa i uprave možete pročitati na poveznici u nastavku:

https://mpu.gov.hr/vijesti/obavijest-biracima-o-izborima-za-zastupnike-u-hrvatski-sabor/27923

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments