PROSVJEDI U MÜNCHENU

München/ Prema priopćenju za javnost Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj, u subotu, 11. lipnja 2011.god. okupilo se više od 1500 Hrvata na glavnom gradskom trgu „Odeonsplatz” u Münchenu, prosvjedujući protiv presudu ICTY-a u Den Haagu. Prosvjedni skup protekao je u mirnoj i dostojanstvenoj atmosferi …stoji u  Priopćenju HSKNJ-a.
Na skupu su govorili:  fra Tomislav Dukić … koji je održao kratku molitvu i blagoslov … potom i Mijo Marić, predsjednik  Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj  koji je naglasio apsurd, da sada uhićeni Mladić sjedi pred istim sudom kao general Gotovina. Dok je Mladić nadležan za desetke tisuća pobijenih, mučenih i silovanih, u oslobodilačkoj akciji pod zapovjedništvom Gotovine je stradao samo jedan civil. Marić je naglasio da Hrvati oštro odbijaju konstataciju suda u Den Haagu …kaže se, između ostalog u Priopćenju s kojim nam je zajedno pristigla i fotografija prosvjednika u Münchenu.
Na skupu u Münchenu govorila je i Michaela Koller, njemačka aktivistica za ljudska prava, koja je ustvrdila kako je potrebno procesuirati sve ratne zločine. Naglasila je međutim potrebu, da se prave razlike  između agresora i žrtve, čiji je teritorij bio okupiran.  Prosvjednicima se obratio i Prof. Zvonimir Šeparović, pravnik i bivši ministar vanjskih poslova i ministar pravosuđa,  potom Marko Miljanić, pukovnik HV-a i bivši zapovjednik Škabrnje  te akademik  Josip Pečarić.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
alkar
12 years ago

U pravu ste! Mijo Maric kao i obicno pretjeruje. HSK je produzena ruka HDZ-a, onog istog koji je izrucio generale. Licemjeri na muci generala skupljaju jeftine bodove. Odvratno..

Josip Mayer
12 years ago

Osobno se ne bi poigravao sa brojkama ono oko, koliko je posjetitelja bilo na protestu.
Jer nije svejedo ne daj Bože da se nešto dogodi,pregazi li nekoga tisuću ili tsućuipetsto posjetitelja u tom slučaju prosvjednika.
Još uvjek samatram da se je premalo govorilo o
zločinima Ratka Mladića.