ZAVRŠENA DOBROTVORNA AKCIJA

PRIKUPLJENA SREDSTVA OTPREMLJENA U HRVATSKU
tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin
/ Savez hrvatskih društava Berlina priveo je kraju u lipnju ove godine započetu II. akciju prikupljanja dobrotvorne pomoći. Podsjetimo, nakon što je godinu prije uspješno izvedena slična akcija te pomoć otpremljena potrebnima u Hrvatskoj, Savez je u lipnju pokrenuo i drugu akciju prikupljanja rabljene odjeće, obuće, krevetnine, školskog pribora i novca. Ovih dana su prikupljena sredstva otpremljena u Hrvatsku, u Vrliku, Centru za rehabilitaciju koji skrbi za oko 180 teških bolesnika, osoba s tjelesnim i mentalnim problemima. Transport pomoći iz Berlina do Vrlike prati Stipe Pervan, jedan od koordinatora Akcije. Po završetku akcije, koordinatori i Savez hrvatskih društava Berlina, podnijet će izvješće o tijeku akcije i njenim rezultatima.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
12 years ago

Evo što se tiče papira koji su potrebni za uvoz humanitarne pošiljke u Lijepu našu mogu u ime Saveza hrvatskih udruga u Berlinu reći sljedeće:
Što se tiče naših papira iz Berlina oni su bili kompletni, a odnosi se na teretni list i darovnicu, ali GDCK u Sinju nije imao informaciju da je kod uvoznih papira došlo do promjene u zakonu koji je navodno stupio na snagu 01.10.2011 i tako se stvar zakomplicirala.
Eto toliko za sada o toj temi, a više ćemo znati kada budemo razgovarali sa gosp. Stipom Pervanom koji se vratio u Berlin.
Za SHDB, Elizabeta Kopić

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani svi

Dobro bi bilo kada bi se već unaprijed znalo..koje je sve papire potrebno nabaviti..da jedna takva humanitarna pošiljka prođe bez velikih zastoja..preko granice..kako bi i drugi sa sličnim namjerama bolje znali riješiti slične probleme.

urednica
Admin
12 years ago

Dragi Ivo, problem s papirologijom na carinarnici u Dugopolju …prema informacijama koje je gđa Kopić, rizničarka Saveza hrvatskih društava Berlina dobila od gđe Pervan …ipak je …srećom … riješen jučer.

Pozdrav iz jesenjeg Berlina šaljemo na sunčani Brač.

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
12 years ago

Današnja Slobodna je objavila, da kamion već dva dana stoji na Carinarnici u Dugopolju, jer nedostaje jedan papir, koji je uveden od 1. listopada. Stipe Pervan je pokušao na sve moguće načine taj papir da pribavi, ali kao što je poznato to ne ide u Lijepoj našoj tako brzo, jedino kada se ona od nesposobnih političara pljačka tada je sve moguće. Ali izgleda da je i tome došao kraj ili se nema više što ukrasti. E, pa dragi prijatelji Vi birajte uvijek iste, koji su ovu poparu zakuvali. Nadam se da ćete ovog puta razmisliti kome ćete svoje glasove dati.… Read more »