PROMOCIJA “BEZ RIJEČI”

Promocija dvojezične zbirke stihova Maje Tomas.

Split/ Ogranak Matice hrvatske u Splitu i GKMM-a u Splitu organiziraju promociju dvojezične zbirke poezije (hrvatsko-njemačku) autorice Maje Tomas, 11.06.2024.godine u 18:30 u središnjici GKMM-a. Naslov zbirke je “Bez riječi”/  “Ohne ein Wort“.

U programu sudjeluju:

Snježana Šetka, predsjednica Matice hrvatske Split, Nikola Horvat, predsjednik Hrvatsko-njemačkog društva Split te autorica Maja Tomas.

Moderatorica programa je Marica Žanetić Malenica. Glazbeni dio programa uveličat će Neno Munitić, gitarist i skladatelj.

Splićanka Maja Tomas rođena je u brojnoj splitskoj obitelji Kuzmanić. Završila je gimnaziju u rodnom gradu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru- smjer turizam. Svestrana je umjetnica koja svoje impresije ističe poezijom, umjetničkom fotografijom, pjevanjem, glumom u kazalištu, tv dramama i filmu, te uglazbljenim pjesmama. Članica je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih skladatelja, Matice hrvatske, Čakavskog jazika i mnogih drugih…

Objavila je osam samostalnih knjiga, četrdesetak zajedničkih zbirki poezije, te monografije dvaju pjesničkih susreta te sedam samostalnih izložbi umjetničke fotografije.

Autorsku monodramu: “Kad’ će biti meni milo” odobrenoj od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH igra od 2014. godine u Hrvatskoj, te gostuje u Australiji i na Novom Zelandu.

Za svoj rad je nagrađivana.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments